Vremea rece şi ploioasă anunţată de meteorologi ne va determina pe mulţi dintre noi să ne petrecem timpul în casă. Şi cum am stabilit deja că Halloween-ul acesta citim şi facem cadou cărţi de groază, poate nu ar fi rău să creăm o atmosferă de interior numai bună pentru o astfel de seară de lectură. Cred că orice iubitor de cărţi va fi încântat să petreacă această sărbătoare într-un decor livresc…de groază.

După ce am aprins focul în sobe ca să mai încălzim camerele îngheţate de respiraţia fantomelor prelinse din cărţi, ar fi bine să invităm câţiva prieteni plini de viaţă să ni se alăture. Nu de alta, dar poate prezenţa şi râsetele lor vor ţine la distanţă spiritele malefice. Iar dacă mâţa are un licăr uşor straniu în privire, să o răsfăţaţi cu delicatese! Asta aşa, pentru liniştea voastră. 😀 Ritualul continuă cu sacrificarea cu sânge rece a câtorva dovleci, a căror aromă va umple casa când vor fi transformaţi în plăcintă gustoasă.

sursa unde găsiţi şi reţeta

Din coaja rămasă putem sculpta felinare cu imaginea diferitelor personaje literare, numai bune de pus la fereastră sau pe prispă.

sursă

Pentru a ţine în frâu monştri dintre file să dea năvală peste noi, revărsându-se de pe rafturi, cel mai bine ar fi să folosim opritoare de cărţi la fel de înspăimântătoare. Cei de la KnobCreekMetalArts (sursa fotografiilor) ne sar în ajutor.

 

Nici semnele de carte nu fac excepţie şi ne aminteasc că e Halloween, la fiecare pagină la care am rămas.

sursa

Dacă la ferestre am pus dovleci ciopliţi, prin casă putem crea decoruri din cărţi vechi.

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

Să nu uităm de aranjamentele cu cărţi!

sursa

sursa

sursa

sursa main image

 

 

 

 

 

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *