M-am gândit că nu ar fi rău să începem săptămâna cu îndemnul de a citi. Şi asta nu pentru că lucrul acesta nu s-ar întâmpla de obicei, dar ştiţi cum e, uneori ne mai luăm cu alte treburi, ne mai pierdem pe cărările internetului, mai găsim alte lucruri importante de făcut şi câte şi mai câte. Aşa că poate nu ar fi rău să dăm din când în când peste un semn care să ne reamintească că romanul început ne aşteaptă, că a apărut o carte nouă sau că cele din bibliotecă abia aşteaptă să fie re(citite). Şi când spun un semn, chiar la sensul propriu mă refer, pentru că m-am gândit să vă arăt azi câteva obiecte care ne reamintesc cu litere mai mari sau mai mici că trebuie să citim.

Sunt sigură că ştiţi la ce mă refer, dar nu strică să vedem variaţiuni pe aceeaşi temă, având în vedere că tema e cât se poate de bună, iar decorul în care ne trăim viaţa de iubitori de cărţi e cu adevărat important.

Din păcate nu am găsit şi variante în limba română, dar nu cred că mai e nici un secret pentru nimeni înţelesul englezescului ”read”, aşa că haideţi să vedem cum îl putem integra cât mai frumos în casele şi vieţile noastre.

Varianta în care literele sunt tăiate în lemn nu are nicio legătură cu limbajul din acelaşi material, sunt sigură. Trebuie să fie vorba de impact, căci, un copac bătrân şi înţelept îţi spune să-i citeşti poveştile întipărite pe filele ce i-au fost şi ele cândva trup. Vrea să se asigure că sacrificiul său nu a fost în zadar.

il_570xN.181440204sursa

READ_sign_from_recycled_wood-1sursa

Mai mult ca sigur copiii sunt cei căror le-ar prinde cel mai bine un astfel de îndemn cât mai la vedere în camera lor, poate chiar într-un loc special amenajat pentru citit, precum cele pe care vi le-am arătat aici. Iar atunci când literele sunt îmbrăcate în bucăţi de poveste şi personaje preferate e cu atât mai bine, îndemnul venit de la eroii lor sigur va fi ascultat.

reading-nook-lightsursa

DSC_0789sursa

Şi pentru că am amintit de litere îmbrăcate, ce părere aveţi de cele care poartă cu mândrie hărţi din diverse colţuri ale lumii? Nu-i aşa că vă fac deopotrivă poftă de citit şi călătorit?

c10bc95a83527bd7f7152db95df9698csursa

Imaginaţia nu cunoaşte limite, aşa că puteţi folosi cele mai diverse obiecte şi materiale pe care le aveţi la îndemână pentru a crea un loc special pe rafturi, fie că e vorba de o bibliotecă cu un aer vesel şi cărţi colorate, fie că este un loc mai sobru, cu cărţi vechi şi valoroase legate în piele. Toate trebuie citite, nu?

shelves_300sursa

tumblr_mkd7wcfJhw1rnvzfwo1_1280sursa

Dar lucrurile bune nu se opresc aici, căci îşi fac apariţia acum şi suporturile pentru cărţi. Din metal, plastic sau pânză, ele ne dau acelaşi sfat: să citim.

tumblr_m56di9uqH61qkt0dqo1_500sursa

read_finals (1)sursa

il_570xN.185106670sursa

Chiar şi în bucătărie avem parte de o surpriză plăcută şi nu mă refer la faptul că de data asta chiar ne-a ieşit cum trebuie vreo prăjitură, ci la şervetul imprimat care ne reaminteşte că trebuie să citim mereu. Iar idei despre ce s-ar potrivi să citim prin bucătărie aveţi aici, aici şi aici.

il_570xN.266539427sursa

Sursă imagine principală

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *