Nu se poate să nu îndrăgeşti minunatele şi delicatele cărţi în miniatură, pe care parcă nu-ţi vine nici să le atingi, de teamă să nu se deterioreze. Nu vorbesc azi despre cele care reprezintă o adevărată provocare, căci pentru a le citi e nevoie de răbdare, ochi ageri şi o lupă puternică. Ochelaristă fiind încă din copilărie, numai gândul acesta îmi provoacă ameţeli. O să vă arăt însă câteva astfel de mici bijuterii decorative. Cristina şi-a declarat dragostea pentru ele în articolul despre miniaturile Elsitei, mă declar şi eu absolut fascinată de aceste minunăţii şi vă aduc în atenţie adevărate decoruri cu cărţi mici, mici create de Lauren Delaney George.

Lauren trăieşte în S.U.A. şi e designer pentru teatru şi film, lucru care îşi lasă amprenta asupra creaţiilor ei. Toată această aventură a ei în lumea decorurilor şi decoraţiunilor la scară redusă (căci nu face doar cărţi), potrivite să umple căsuţe de păpuşi, a venit ca urmare a unor întâmplări fericite, aş spune eu. Timp de vreo doi ani a vândut eşarfe şi perne fantezie şi nu s-a încumetat să arunce nimic din resturile de materiale rămase în urma confecţionării lor. Gândindu-se cum ar putea să dea o întrbuinţare bucăţelelor de stofă şi panglicilor ce îi umpleau casa, s-a apucat de făcut o casetă cu simpatice accesorii miniaturale, cadou pentru bunicii săi, care la rândul lor iubeau să meşteşugărească diverse case pentru păpuşi. Creaţia ei s-a bucurat de mare succes şi aşa s-a hotărât să continue cu realizarea de micuţe obiecte interesante.

Convinsă fiind că “a dollhouse without books is like a miniature room without windows“, Lauren a confecţionat sute de cărticele, una mai frumasă ca alta. A acordat multă atenţie detaliilor şi cu migală a reuşit să le facă cât mai asemănătoare cu cele în mărime naturală, a căror versiune pitică sunt. Şi cum majoritatea sunt destinate a umple rafturile bibliotecilor – şi ele reduse ca mărime, doar trebuie să intre într-o căsuţă de păpuşi – a lucrat cu multă precizie, astfel încât cotorul să fie cât mai exact şi fin realizat.

Într-un decor de toamnă cu frunze frumos colorate a adus zeci de cărticele albastre ce crează o imagine plăcut colorată.

isa_760xN.2458942591_m9s4

il_570xN.373207831_s2mk

il_570xN.373195686_1w62

Din spatele perdelelor de catifea îşi fac apariţia volume prafuite, vechi documente şi scrisori, fotografii şi statuete – asta veţi găsi în Library of Forgotten Books, ce pare a se afla într-un vechi castel.

il_570xN.372806596_hqmq

il_570xN.392673252_numx

il_570xN.392670907_2j9m

 Privind imaginea bibliotecii din conacul bântuit, parcă ne trece un mic fior în aşteptarea apariţiei unei fantome. Şi iată o idee de reţinut pentru Halloween-ul ce se apropie.

il_570xN.383712351_jo5f

il_570xN.383720016_lq12

Alte cărticele şi obiecte în miniatură create de Lauren găsiţi în magazinul ei online, sursa imaginilor.

il_570xN.330594804

il_570xN.317154522

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *