Mai are cineva chef de muncă zilele astea? Căldura ne face să ne scoatem cărțile la terasă, să citim cu un cocktail, un prosecco sau o bere rece în față și să nu avem chef decât să lenevim undeva la umbră.  Vă spuneam noi aici de zece terase din București, am zis să venim acum cu un update de 2017 cu încă cinci. Cine știe, vara e lungă, mai descoperim și altele și revenim cu un update la update. 🙂

 

Linea / Closer to the Moon

Calea Victoriei 17, Facebook

Încep cu cea mai recentă descoperire. Linea s-a deschis acum puțin timp și e spectaculoasă – rooftop pe Magazinul Victoria, cu un super view asupra Bucureștiului Vechi, foarte spațioasă și aerisită. Se deschide la 6 și bine face pentru că nu sunt umbrele (ar strica peisajul, serios) și ziua ai sta cu capul în soare, ceea ce nu e tocmai bine. Apusul însă se vede senzațional de acolo și e numai bine de stat până se face întuneric cu o carte de literatură română în mână, cu un ochi admirând panorama și cu altul citind despre oraș.

Deschis Gastrobar

Splaiul Unirii 160, Facebook

Continui tot cu un rooftop, de data asta la Timpuri Noi, cu un view ceva mai industrial. Frumos tare la Gastrobar, spațiu deschis și aerisit, liniște mare în timpul zilei (și umbră), papa bun și chelneri simpatici.

Spațiul M60

C.A. Rosetti 3, Facebook

La Ateneu, spațiul M60 are un mare avantaj – șezlongurile! Simple, de plajă, te afunzi în ele și acolo rămâi c-o carte în mână toată ziua. Te mai ridici din când în când dup-o bere craft sau o pizza cu trufe. E în mijlocul orașului, nu e chiar liniștea de la celelalte, dar e accesibil, prietenos și plin de fețe simpatice.

Piscina Floreasca

Mircea Eliade 16, Facebook

Piscină, terasă cu cocktailuri bune, verdeațâ, șezlonguri – sună a Paradis. Sari în apă când nu se mai poate de cald, mai bei ceva, mai citești douăzeci de pagini dintr-un scriitor american, te mai bagi în vorbă cu niște oameni.

Expirat

Constantin Istrati 1, Facebook

Bine de stat ziua la Expirat, cu liniște și cocktailuri cu gin (ok, poate am eu o pasiune pentru ele), mai ales în părțile mai ascunse ale terasei, adică pe la etaj(e). Și, pentru că e Expirat și nu l-am putea suspecta de alegeri proaste în materie de playlist, muzica bună și chill de zi chiar îți completează lecturile.

 

Alte idei? 🙂

Surse foto: paginile de Facebook ale teraselor

 

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


2 comentarii
  1. Natalia Stefanita

    Cât de frumos ar fi sa citesc o carte buna si sa ascult muzica buna din Expirat.
    Imi plac propunerile pentru lectura:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *