Acum puțin timp încercam să trasez principalele coordonate ale noului volum semnat de Eric-Emmanuel Schmitt și abia tradus la Editura Humanitas FictionElixirul dragosteiSpuneam atunci că este un roman epistolar contemporan foarte fain, izbitor de simplu și, totodată, rafinat în stil, care reinventează dragostea curtenească și țese în text referințe livrești și filosofice. O carte cu și despre iubire (aplicată pe relația dintre Adam și Louise) pe care o poți citi și îi poți da sensuri în funcție de experiența și trăirile tale. 

Vestea bună e că, prin amabilitatea prietenilor de la Humanitas Fiction, poți citi și tu Elixirul dragostei sau, de ce nu, o poți dărui femeilor din viața ta. Și asta pentru că te invităm la un concurs simpatic în care poți câștiga unul dintre cele trei pachete Eric-Emmanuel Schmitt – fiecare pachet este format din cartea Elixirul dragostei și o sacoșă de pânză (pentru cărți, firește 🙂 ) creată după chipul și asemănarea volumului, cu unul dintre cele mai frumoase citate din carte imprimat pe ea.

Update câștigători

În total, în concurs au fost 487 de comentarii. Cinci dintre acestea au fost descalificate – trei au aparținut aceluiași utilizator, două au fost înscrise în concurs după termenul limită, 14 martie, ora 23:59. Au rămas, așadar, 482.

participanti concurs humanitas

participanti concurs humanitas 2

castigatori concurs humanitas

Cele trei câștigătoare: Cristina Chirita, Marin Oana și Murarasu Oana-Nicoleta. Felicitări!

Eric-Emmanuel Schmitt și Elixirul dragostei

Dragostea este oare un sentiment declanşat de un proces chimic, sau este pur şi simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat? Există o metodă infailibilă pentru a stârni pasiunea, un elixir precum cel care i-a unit odinioară pe Tristan şi Isolda? Sau cei care se îndrăgostesc ascultă doar de propria libertate?

Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?

Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în acest roman epistolar, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

(prezentarea editurii)

Concurs Elixirul dragostei 1

Cum câștigați unul dintre cele trei pachete

Poți câştiga unul din cele trei premii oferite de Humanitas Fiction, un exemplar din romanul Elixirul dragostei de Eric-Emmanuel Schmitt, cartea lunii martie la Humanitas Fiction şi o sacoşă de pânză Elixirul dragostei răspunzând, printr-un comentariu, la întrebarea:

„Care este numele celor doi foşti iubiţi, protagoniştii schimbului epistolar din romanul Elixirul dragostei?”

(răspunsul în prezentarea de mai sus sau în cronica volumului)

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar cei trei câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 7 – 14 martie (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 15 martie.

Mult succes!

487 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *