Deși vacanțele sunt pe sfârșite la mijlocul lui septembrie, toamna vine de obicei cu un suflu nou, probabil pentru că asociem perioada cu începutul anului școlar. E vremea aceea încă bună de citit la terase, cu un ceai alături, de învățat și încercat lucruri noi, de aranjat și planificat. Dacă ești în dispoziția aceasta, avem câteva propuneri de lecturi. 🙂 Împreună cu prietenii de la Editura Niculescu, ți-am pregătit un pachet cu 4 cărți nou-nouțe, abia ieșite din tipar. Despre ce volume este vorba și cum poți intra în posesia lor, găsești în rândurile următoare.

Update câștigător

Felicitări, Alina Someșan!

Premiul: Un pachet cu 4 noutăți de la Ed. Niculescu

Cele 4 cărți pe care le-am ales pentru tine au ieșit din tipar săptămâna aceasta, sunt noutăți editoriale foarte diferite între ele, atât ca tematică, cât și ca stil și abordare, și sunt extrem de potrivite pentru orice tip de cititor. Iată despre ce este vorba:

Calea scurtă către schimbare. 30 de moduri de a-ţi transforma viaţa, de Jenny Mannion

Învaţă să îţi identifici şi să scapi de vechile obiceiuri şi tipare comportamentale, să faci faţă greutăţilor şi să rămâi ancorat în prezent pentru a avea o viaţă sănătoasă şi echilibrată. Alătură-te aşadar terapeutei Jenny Mannion în drumul pe care aceasta l-a parcurs spre vindecare, după ani întregi de suferinţă cauzată de o boală cronică, şi învaţă din programul unic pe care boala a ajutat-o să-l alcătuiască.

„Sistemul propus de Jenny Mannion este verificat, precis şi convingător. Această carte este esenţială pentru cei aflaţi în căutarea unei schimbări adevărate.”

Cyndi Dale, autoarea lucrării The Complete Book of Chakra Healing

Mai multe detalii despre volum, aici.

Generaţia digitală şi dependenţa de media, de Patti M. Valkenburg şi Jessica Taylor Piotrowski

Un studiu elocvent despre complexa relaţie dintre copii şi mass-media în era digitală!

Află totul despre dispozitivele electronice cu ecran tactil şi cum afectează ele procesul de învăţare la copii şi adolescenţi!

Într-o epocă dominată de selfie-uri, Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Snap etc., Generaţia digitală… analizează sub toate aspectele atât folosirea mass-mediei de către tinerii de astăzi, cât şi motivele şi felul în care preferinţele lor se schimbă de-a lungul copilăriei şi adolescenţei, dacă jocurile digitale sunt benefice sau nocive, care sunt efectele folosirii tabletei sau a telefoanelor inteligente de către preşcolari, vulnerabilitatea adolescenţilor în faţa reclamelor din mediul online, grijile părinţilor în legătură cu multitaskingul şi cât de îndreptăţite sunt acestea.

„Această carte atent documentată şi profund revelatoare oferă noi perspective asupra rolului mass-mediei în viaţa copiilor şi a adolescenţilor.”

Decan Amy B. Jordan, The Annenberg School for Communication, Universitatea din Pennsylvania, SUA

Mai multe informații despre carte, aici.

Ghidul managerilor înţelepţi. 90 de idei importante pentru afaceri profitabile, de James McGrath

Ghidul managerilor înţelepţi ne pune la dispoziţie 90 dintre cele mai importante citate despre management care au fost enunţate vreodată. Cele mai multe dintre ele sunt gândite de lideri, analişti şi consultanţi remarcabili, printre care Warren Buffett şi Peter Drucker. Cartea mai conţine însă şi replici care aparţin unor personalităţi, cum ar fi Robert Frost şi Elvis Presley.

Fiecare secţiune a cărţii conţine câte două pagini care cuprind: un citat, explicarea acestuia, idei cu ajutorul cărora poate fi pus în practică, precum şi posibile întrebări pe care să vi le puneţi, toate acestea expuse în aşa fel încât să fie folosite imediat în viaţa de zi cu zi.

„O adevărată colecţie de bijuterii! Nu este doar o carte despre management, ci şi un ghid preţios pentru directorii de vânzări.”

Dr. Paul Mycock, consultant principal, Ampercom Systems Limited

Mai multe detalii despre volum, aici.

Proiectul meu de fericire, de Christine Michaud

Simţiţi nevoia să vă revitalizaţi, să acţionaţi mai eficient şi să trăiţi mai bine? Atunci aţi făcut alegerea corectă participând la Proiectul meu de fericire, această mare aventură care vă ajută să vă descoperiţi forţele, să vă faceţi viaţa mai frumoasă, să vă deschideţi în faţa celorlalţi, să vă realizaţi pe deplin şi să vă iubiţi mai mult.

Bazat pe descoperiri recente din psihologia pozitivă, acest program concret vă permite să adoptaţi obiceiuri noi şi benefice în viaţa de zi cu zi, pe parcursul a douăsprezece săptămâni. Fiecare săptămână reprezintă o ocazie de a aborda o anumită temă – precum liniştea, recunoştinţa, atitudinea pozitivă, bunătatea sau iubirea –, ilustrată prin exemple, relatări, exerciţii şi spaţii libere unde veţi putea da frâu liber gândurilor şi proiectelor personale. Cu ajutorul sfaturilor simple şi practice ale autoarei, veţi descoperi că fericirea se învaţă în fiecare moment!

Proiectul meu de fericire este, aşadar, un program de douăsprezece săptămâni care vă permite să faceţi o mare curăţenie atât interioară, cât şi exterioară, să vă concentraţi asupra propriei persoane, să vă reîncărcaţi bateriile şi să vă realizaţi pe deplin. Această carte vă ghidează pas cu pas pe calea autocunoaşterii şi a revitalizării.

Mai multe amănunte despre volum, aici.

(Prezentările cărților sunt preluate de pe site-ul Editurii Niculescu.)

Cum câștigi pachetul de cărți

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne spui, într-un comentariu la acest material, un lucru pe care ți-ar plăcea să-l înveți dintr-una dintre noutățile din pachetul oferit de Editura Niculescu 

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorul/câștigătoarea va fi ales/aleasă prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Perioada de desfășurare a concursului: 14 – 20 septembrie, ora 23:59.

Câștigătorul/câștigătoarea va fi anunțat/-ă pe 21 septembrie.

Prin participarea la concurs, îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Mult succes!

14 comentarii
 1. Fazekas Zoltan

  As vrea sa invat despre fericirea care lipseste din viata noastra, deoarece aceasta a fost inlocuita cu stres, lipsa timpului petrecut alaturi de cei dragi si greutatile vietii de care dam zi-de-zi.

  Reply
 2. ANDREEA SIPOTEANU

  Această carte atent documentată şi profund revelatoare oferă noi perspective asupra rolului mass-mediei în viaţa copiilor şi a adolescenţilor.” Aceasta mi se pare important din Generaţia digitală şi dependenţa de media, de Patti M. Valkenburg şi Jessica Taylor Piotrowski.

  Reply
 3. Valentina

  As vrea sa învăț despre beneficiile esecului, despre cum sa ne atingem obiectivele, as vrea sa cunosc pasii care te ghideaza spre succes si cum sa trecem peste toate obstacolele ce se ivesc in drumul spre reusita

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *