O poveste extrem de captivantă despre şantaj, crimă şi destine implacabile

După ce tatăl său moare, Carl Martin moşteneşte o casă mare şi frumoasă în centrul Londrei. Ca să nu trebuiască să lucreze şi să aibă timp de scris, închiriază etajul primei persoane pe care o intervievează, Dermot McKinnon.

Face astfel prima mare greşeală.

A doua mare greşeală este faptul că a păstrat colecţia bizară de „remedii” homeopatice a tatălui său, pe care a găsit-o în dulăpiorul de medicamente, împreună cu nişte pastile de slăbit dubioase.
A treia greşeală este să vândă cincizeci de astfel de pastile unei prietene, care ulterior este găsită moartă.

cotloane intunecateRuth Rendell este neîntrecută în a spune poveşti despre obsesii, labilitate şi coincidenţe nefaste.” – Stephen King

Împletind ingenios două fire narative ce se întâlnesc în deznodământul şocant, Ruth Rendell descrie vârtejul ameţitor care-l poartă pe Carl într-o lume întunecată şi îl împinge apoi la crimă, în timp ce cade victimă unui duşman invizibil de care nu poate să scape.

“Dacă nu eşti familiarizat cu romanele lui Ruth Rendell, dacă, într-un fel sau altul, i-ai ratat cele peste şaizeci de cărţi, dar ai deschis-o acum pe aceasta… felicitări: viaţa ta de cititor va deveni infinit mai bogată.” – Los Angeles Times

Ruth Rendell a îmbogăţit cu dimensiuni psihologice profunde şi sofisticate literatura poliţistă clasică din Marea Britanie.” – Washington Post

“Scrisul lui Ruth Rendell are intimitatea neliniştitoare a unei atingeri străine în întuneric.” – The New York Times Book Review

Ruth Rendell (1930-2015) a fost o faimoasă scriitoare de cărţi poliţiste, care şi-a câştigat statutul de legendă încă din timpul vieţii. Senzaţionalul său roman de debut, From Doon with Death, a fost publicat în 1964 şi le-a făcut cunoştinţă cititorilor cu longevivul şi popularul său personaj, inspectorul Reginal Wexford.

Cariera sa impresionantă acoperă o jumătate de secol, cu peste şaizeci de cărţi publicate şi vândute în toată lumea în peste 20 de milioane de exemplare.

Câteva dintre romanele sale au fost adaptate cu succes pentru televiziune.

Ruth Rendell a semnat o serie de cărţi şi cu pseudonimul Barbara Vine.

A fost recompensată cu numeroase premii, printre care Sunday Times Literary Award în 1990. De asemenea, a primit de trei ori Edgar Award, cea mai importantă distincţie acordată de organizaţia Mystery Writers din Statele Unite ale Americii, de patru ori premiul Gold Dagger, precum şi distincţia Diamond Dagger pentru contribuţia sa literară remarcabilă, acordată de prestigioasa Crime Writers Association din Marea Britanie. Membră a House of Lords, a fost una dintre personalităţile literare marcante ale epocii noastre.

COTLOANE ÎNTUNECATE

Autoare: Ruth Rendell
Traducere din engleză de Mihaela Doagă
Colecţia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 264
Preţ: 35.00 lei

Editura Trei


“O carte care te bântuie.” – The Sun

Nimeni n-a aflat secretul lui Emily. O vei face tu?

cu un pas prea departeO căsnicie fericită. Un fiu superb. Un cămin perfect. Atunci ce anume o face pe Emily Coleman să se trezească într-o dimineaţă şi să-şi schimbe radical destinul, plecând de acasă şi lăsând în urmă tot ce a construit?

Într-o Londră mai mult ostilă decât prietenoasă, cu un nume nou, cu o profesie nouă, dar cu aceleaşi vinovăţii şi coşmaruri, Emily încearcă să se reinventeze şi s-o ia de la capăt.
Însă nu poate scăpa de fantomele trecutului, care continuă să o bântuie.
Şi curând, va trebui să se confrunte cu urmările faptelor sale – o descoperire şocantă care s-ar putea să o împingă cu un pas prea departe…

“Un roman zguduitor despre ce preţ trebuie să plătim când evadăm din propria viaţă.” – Kirkus Reviews

“Thrillerul psihologic al Tinei Seskis ţine cititorul în suspans până în ultima clipă.” – US Weekly

“N-ai cum să nu te simţi copleşit.” – New York Times

Tina Seskis a crescut în Hampshire, Anglia. După ce a absolvit Universitatea din Bath, a lucrat peste douăzeci de ani în marketing şi publicitate. Cu un pas prea departe este romanul ei de debut şi a apărut mai întâi în Marea Britanie, unde a intrat direct pe locul întâi pe lista de bestselleruri. Ulterior, a fost publicat în 60 de ţări.

CU UN PAS PREA DEPARTE

Autor: Tina Seskis
Traducere din engleză de Ioana Filat
Colecţia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 376
Preţ: 39.00 lei

Editura Trei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *