În perioada 8 mai-5 iunie 2016, la Bacău și Tescani se va derula un nou program de rezidențe interdisciplinare ArtistNe(s)t. Andra Rotaru (scriitor) și Ana Cătălina Gubandru (coregraf, dansator independent, profesor de dans) vor realiza împreună proiectul „Tescani. Fără limite”, un film documentar experimental de revalorificare a operei lui George Enescu și a unui spațiu definitoriu pentru viața artistului. „Tescani. Fără limite” este un limbaj într-alt limbaj, un colaj artistic într-alt colaj artistic, o interpretare și redeschidere a unui domeniu prin intermediul altui domeniu. Fiecare artă nu va mai sta „pe prag”, va fi generatoarea următoarei secvențe. Pe durata lucrului, artiștii vor avea acces la arhivele Enescu aflate în administrarea Muzeului Național „George Enescu” la București și Tescani.

Proiectul “ArtistNe(s)t rezidențe 2016” continuă și dezvoltă formatul interdisciplinar al programului de rezidențe ArtistNe(s)t, inițiat de Gabriela Tudor și Programul Cultural Elvețian în 2006 în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu” și Muzeul Național „George Enescu”.

Rezidențele din anul 2016 aniversează 10 ani de la demararea unicului program de rezidențe din România care a funcționat neîntrerupt din 2006 în zona dansului contemporan, teatrului, muzicii și a literaturii.

„ArtistNe(s)t – rezidențe interdisciplinare 2016” relansează rezidențele ArtistNe(s)t prin extinderea colaborărilor dinspre dans contemporan înspre artele vizuale și fotografie, teatru, muzică contemporană, literatură și propunerea unui cadru interdisciplinar de desfășurare a acestora.

Mai multe informații la pagina web: www.artistnest.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *