Scriitoarele Cristina Andrei și Mara Wagner sunt invitate la a treia ediție a festivalului „Orașul și Literatura” (LOFEST), care aduce laolaltă prozatori din România și din alte țări europene.

Festivalul se va desfășura în perioada 8-10 martie, la Institutul Cultural Român și la Muzeul Național al Literaturii Române. Evenimentele vor fi moderate de Paul Cernat, Caius Dobrescu, Ovidiu Șimonca și Cezar Gheorghe. Trei seri de lecturi publice, întâlniri cu cititorii și dezbateri pe marginea orașului văzut de scriitori din spațiul european. LOFEST e o contribuție la revigorarea prozei românești în spațiul public prin interacțiunea cu cititorii care vor participa la lecturile-dezbateri din fiecare seară.

Lista invitatelor la LOFEST este completată de autoarele Gabriela Adameșteanu, Lavinia Bălulescu, Carmen-Francesca Banciu, Veronica D. Niculescu, Mihaela Perciun, Ana Maria Sandu, Simona Sora, Tatiana Țîbuleac.

Cristina Andrei a debutat la editura Nemira 2014 cu Abonatul nu poate fi contactat, care a câștigat premiul pentru cel mai debut roman de debut la Premiile Observator Cultural din 2015. Are în pregătire un volum de proze scurte. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii București, specializându-se în limba şi literatura română și italiană. După câţiva ani de activitate didactică, odată cu Revoluţia din decembrie 1989, devine jurnalist la Televiziunea Publică, lucrând pe rând în Redacţiile Cultural, Viaţa spirituală, Educaţie-Ştiinţă, Religie-Istorie. În 2001 este martor privilegiat, ca trimis special al TVR, al întâlnirii istorice dintre reprezentanţii a două lumi despărţite de o mie de ani, Papa Ioan Paul al ll-lea și Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Vatican. În ultimii ani a participat ca voluntar în proiecte culturale, realizând filme documentare de autor în legătură cu investigaţiile privind descoperirea victimelor comunismului.

Mara Wagner a debutat la editura Nemira în 2017 cu romanul În spatele blocului. S-a născut în 1975 la Brașov, unde și-a petrecut copilăria. A absolvit Liceul German Johannes Honterus din Brașov și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, oraș care a și adoptat-o și unde locuiește în prezent, cu partenerul ei și cei doi copii. Lucrează în presa scrisă ca redactor-șef la o revista pentru femei și uneori scrie pe blogul personal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *