Dacă ieri vă recomandam un documentar despre Sylvia Plath, astăzi vin cu o sugestie în legătură cu viața și opera scriitoarei Virginia Woolf. Mai concret, două documentare despre Virginia Woolf care, sper eu, vă vor plăcea: primul se numește The Mind and Times of Virginia Woolf și a fost realizat în 2002 de către , mergând pe linia depresiei de care suferea autoarea britanică, iar cel de-al doilea are un titlu mult mai simplu, Virginia Woolf – Biography (extrem de mult fragmentat pe YouTube) și se concentrează pe contextul în care a trăit și scris Virginia Woolf, influențele sale, grupul Bloomsbury și tot ceea ce a însemnat literatura acesteia. 

Având în vedere că cele două documentare despre Virginia Woolf au unghiuri de abordare diferite (deși ambele utilizează imagini de arhivă, citate din opera scriitoarei britanice, comentarii ale unor critici sau apropiați ai Virginiei Woolf, ș.a.m.d.) și că, împreună, depășesc cu foarte puțin o oră de vizionare, cred că a le privi unul după celălalt este o soluție foarte bună. La sfârșit o veți cunoaște, cu siguranță, mult mai bine pe Virginia Woolf.


 

Sursă imagine principală

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *