Între 18 și 20 aprilie, la Institutul Francez din București, se petrece Festivalul Texte în mișcare, animat de 6 artiști francezi. Scriitoarea Lola Lafon, muzicianul Olivier Lambert, actorul Arnaud Bichon și 3 poeți ai companiei franceze de slam Tribut du verbe sunt principalii protagoniști ai primei ediții a acestui festival de performance-uri. Lor li se alătura Peter Sragher, inițiatorul și moderatorul ciclului de spectacole poetry performances series. Toate evenimentele din cadrul Festivalului sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Mai mult, scriitoarea Lola Lafon vine cu o supriză pentru voi, cu trei zile înaintea festivalului. În afara programului de spectacole, ea susține și un atelier de scriere creativă la Libraria Kyralina, între 15 și 18 aprilie, în fiecare zi între orele 18.30-20.30. Atelierul este gratuit și permite 10-12 participanți, cu înscriere în prealabil la adresa de e-mail lidia.bucur@institutfrancais-roumanie.com.

În cadrul atelierului, scriitoarea de origine franceză va aborda tematici diverse, pornind de la întrebările ”Cum să transformi realul în roman? Cum să faci din tine și din amintirile tale un proiect de roman? Corpurile noastre poartă o naționalitate?”. De asemenea, aceasta va lucra cu cei înscriși pe texte scurte și foarte diverse, liste, nuvele, afișe, sloganuri, cântece.

Atelier d'écriture Lola Lafon

 

Dar haideți să vedem și care este programul Festivalului Texte în mișcare.

18 aprilie, ora 19 : Lectură-spectacol a seriei de articole Bucureșteanul, publicată de revista DoR. Interpret: Arnaud Bichon. În holul Institutului Francez din București (Dacia 77)

Lola Lafon

19 aprilie, ora 19 : Concert-lectură cu fragmente din viitorul roman semnat de Lola Lafon, La petite fée aux os en fils de soie, care este bazat pe povestea Nadiei Comăneci. Lectura muzicală va fi interpretată de scriitoarea franceză și Olivier Lambert și va avea loc în Sala de cinema Elvira Popescu (Dacia 77)

20 aprilie, ora 19 : Poetry performance – Performance de slam al celor 3 poeți ai companiei Tribut du verbe (Cocteau Mot Lotov, Kaféclem si Mix ô ma Prose), în holul Institutului Francez (Dacia 77)

Tribut du verbe

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *