Ieri a apărut pe youtube un video cel puțin interesant, bazat pe un poem scris de Mark Grist și interpretat tot de el. Este o mică poveste în versuri care ”explică” preferința pentru fetele care citesc. 

După articolele You should date an illiterate girl și replica You should date a girl who reads, care au făcut vâlvă pe internet, stârnind tot felul de conversații, și despre care v-am povestit puțin aici, Mark Grist vine cu un nou set de argumente în privința dilemei Tu ce tip de fată preferi :).

Mark Grist este un tânăr poet american, fost profesor de engleză, care a devenit extrem de cunoscut în America grație unei ”bătălii” rap. Tot el este câștigătorul a câteva premii literare, precum Poet Laureate of Peterborough (2008), Chief Bard of the Fens (2009) și Edinburgh Fringe Slam Champion (2010). De asemenea, el are și o trupă, împreună cu Mixy, numită Dead Poets, îmbinând poezia cu hip hop-ul.

Eu m-am distrat foarte tare privind video-ul de mai jos, Girls who read, chiar dacă are ceva sirop presărat ici colo. Este regizat de Guy Larsen și produs de Or Something Similar. Sper să vă placă și vouă!

 

Sursă imagine principală

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


3 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *