Sub sloganul “creează un poem din cuvintele pe care NSA le folosește pentru a te supraveghea”, niște băieți mai simpatici decât cei de la NSA au făcut un site unde poți genera haiku-uri din termenii pe care National Security Agency îi consideră suspecți și-i caută la tine-n mail.

Pentru cine a deschis internetul mai târziu (hello, mum!), NSA e autoritatea guvernamentală din SUA care știe tot ce mișcă-n mailul tău și ce vorbește Angela Merkel la telefon.

La un moment dat, NSA a fost obligată să facă publice cuvintele după care monitorizează. Pe baza lor, se prinde dacă ești terorist sau nu. Yea, right, orice terorist respectabil folosește în mail termeni ca Ammonium nitrate, Anthrax,  Bomb squad, Border Protection, Chemical fire sau Fundamentalism. Ia uite, e și Social Media, nici Facebook-ul nu mai ai voie să-l deschizi fără să pari suspect.

NSA Haiku, pe baza unui algoritm, generează poeme random din ele. Dadaismul reinventat. Creatorul proiectului a făcut-o ca la carte, combinând cuvintele în funcție de numărul de silabe.

“Chiar dacă acest proiect e amuzant (lol), faptul că guvernul ne spionează pe toți nu e. Sunt lucruri pe care le putem face.”, spune inițiatorul proiectului, Grayson Earle.

Spor la joaca de-a haiku-urile de spionaj!

Sursă info – NSA glumesc (oare?) – Venture Beat

Screen Shot 2013-10-28 at 12.14.12 PM Screen Shot 2013-10-28 at 12.14.26 PM Screen Shot 2013-10-28 at 12.15.37 PM

P.S. Nu uita, Obama is checking your e-mail. 🙂

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *