imagini muzica sub forma copertelor penguin

Sunt mulți artiști faini în lumea aceasta, pasionați atât de literatură, cât și de alte arte – în cazul de față, de muzică. De obicei, ambele servesc, la un moment dat, împreună, ca sursă de inspirație pentru a crea ceva nou. Așa se face că Al Borg și Simon James, doi designeri din Anglia, știind sau nu unul de celălalt, au ajuns să creeze ceva similar și, în același tip, unic și frumos pentru toți cei care, precum ei, trăiesc pentru muzică și literatură. Amândoi au luat drept model copertele de cărți de la faimoasa editură Penguin (atât copertele cărților din colecțiile de ficțiune, cât și cele din seriile de non-ficțiune, de la Pelican, mai ales cele din anii ’50-’60) și, în locul unor nume de autori și a unor titluri de cărți, le-au pus pe cele ale unor muzicieni, respectiv melodii. Al Borg a mers chiar mai departe, folosid și imagini ale unor concerte celebre, clasice – neîndepărtându-se, totuși, de conceptul copertelor Penguin.

Mie mi se par niște idei tare interesante și numai bune pentru a observa, încă o dată, cât de bine pot merge împreună literatura și muzica – interferențe sunt, slavă Domnului, cu nemiluita.

Haideți să vedem cum se descriu cei doi designeri și cum își caracterizează operele pe Etsy:

Al Borg (The Stereo Typist) spune că este „un grafician înnebunit după muzică care ia concertele clasice și le comemorează sub forma unor coperte de cărți retro. Am acoperit o gamă largă de genuri muzicale, inclusiv rock clasic, indie, punk, soul, blues și multe altele. (…) Toate produsele mele sunt imprimate pe suport durabil, carton reciclat (…)”.

Pe când Simon James mărturisește că Standard Designs a început „ca multe alte lucruri din viață, cu Jean-Paul Sartre”. Povestește cum a ajuns să deseneze, după o pauză îndelungată, și conchide spunând: „De atunci, creez postere care reflectă dragostea mea pentru literatură, muzică, artă, design și, ocazional, pentru calambururile groaznice”. Simon își îmbie clienții astfel: „Need something charming, wonderful and unexpected for the music-lover, reader, writer, artist, theater-goer or all-round artsy person in your life (possibly yourself)? You’ve come to the right place!”.

Și acum, gata cu prezentările, să le vedem „produsele” :).

Imagini ale unor concerte celebre sub forma copertelor Penguin

beatles the who sex pistols jimi hendrix david bowie the doors the cure blondie

Pentru mai multe imagini, dar și pentru descrierile savuroase realizate de Al Borg, mergeți aici.

Albume celebre de muzică sub forma unor cotoare de cărți Penguin

the smiths radiohead david bowie 0 led zeppelin nick cave oasis the cure 0 Kraftwerk radiohead 0 depeche mode

Amănunte și mai multe fotografii sunt de găsit aici.

Zău că mi-aș cumpăra cel puțin câte una de la fiecare artist – se aude, Moș Crăciun? 🙂

Via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *