Despre tulburătorul Jurnal al Annei Frank am scris mai demult, cu toate sentimentele de revoltă, de apăsare, de tristețe, de nedreptate față de copilul devenit simbol al victimelor Holocaustului și față de ororile trăite. Acum vrem să vă dăm spre ascultare un album inspirat de povestea Annei Frank, un album devenit cult de-a lungul anilor, al unei trupe simbol pentru mișcarea indie – In the Aeroplane Over the Sea al celor de la Neutral Milk Hotel.

Jeff Magnum, solistul NMH, a fost profund impresionat și întristat de Jurnalul Annei Frank și așa s-a născut In the Aeroplane Over the Sea, album lansat în 1998. Nu este un album care să spună direct o poveste ci, mai degrabă, are logica unui vis, e întunecat, straniu, despre moarte dar și despre viață, cu versuri de un lirism extraordinar, despre vise, senzații, traume. Iar abordarea este atât de personală! Dar mai bine ascultați.

http://youtu.be/Y9rDtHjoz8E

Mai multe despre album, despre trupă și despre Jeff Magnum:

Review pe Pitchfork

10 ani de la In the Aeroplane Over the Sea pe Stereogum

Review pe Seven Ponds

Album Guide pe Rolling Stones Magazine

Pagina pe Wikipedia

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *