La Două Bufnițe împlinește un an de la deschiderea oficială a librăriei! Cu ocazia aniversării, Bufnițele vă așteaptă cu cafele, cărți și evenimente alese, dar și cu o surpriză: în 2 decembrie 2017, librăria nu se va închide, ci își va aștepta cititorii să îi treacă pragul toată noaptea, până a doua zi la ora 20.

Noaptea Bufnițelor –  în 2 decembrie 2017, librăria va fi deschisă non stop, până a doua zi la ora 20. De la 21 la 1  noaptea, scriitori timișoreni vor citi din textele lor și se vor întâlni cu cititorii, iar toți cei care vor veni după ora 21 la librărie vor primi o cafea din partea casei. Viorel Marineasa, Daniel Vighi, Daniela Rațiu, Șerban Foarță, Ildiko-Gabo, Foarță, Tudor Crețu, Bogdan Munteanu, Nicolae Strâmbeanu, Eugen Bunaru, Adrian Bodanru, Borco Ilin, și Robert Șerban sunt doar câțiva dintre autorii care vor veni să citească în noaptea de 2 decembrie 2017.

Cititorii care vor cumpăra cărți la Noaptea Bufnițelor vor intra automat la tombola organizată cu ocazia aniversării librăriei:

 • 10 bilete la spectacolul Demnitate cu Marius Manole și Șerban Pavlu, în regia autorului Ignasi Vidal, ce va avea loc în 8 decembrie la Sala Operei Naționale din Timișoara;
 • 2 invitații duble la spectacolul Anna Karenina, adaptare de Helen Edmundson după romanul lui Lev Tolstoi, ce va avea loc duminică, 3 decembrie 2017, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național Timișoara;
 • 2 invitații duble la spectacolul Gaițele de Alexandru Kiriţescu, ce va avea loc în 5 decembrie 2017, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național Timișoara;
 • 10 cărți cu autograf de la poetul Șerban Foarță, care va cânta și la pian în seara de 2 decembrie.

Aniversarea de anul acesta își propune să continue formatul de anul trecut, adică o săptămână dedicată cititorilor, Săptămâna Bufnițelor:

 • Sâmbătă, 2 decembrie 2-17, ora 21: Noaptea Bufnțelor: scriitori timișoreni, cafea din partea casei, tombolă
 • Duminică, 3 decembrie 2017, ora 12: Duminica poveștilor. Citesc povești cele două Bufnițe.
 • Luni, 4 decembrie 2017, ora 18.00: scriitorul maghiar Attila Bartis vine la Timișoara
 • Marți, 5 decembrie 2017, ora 18.00: TeenLabs la Bufnițe
 • Miercuri, 6 decembrie 2017, ora 18.00: Copiii recomandă… sau Moș Nicolae la Bufnițe
 • Joi, 7 decembrie 2017, ora 18.00: Lansare de carte Radu Pavel Gheo
 • Vineri, 8 decembrie 2017, ora 18.00: Lansare de carte Adrian Bodnaru

Într-un an de activitate, librăria La Două Bufnițe a organizat și găzduit aproape 250 de evenimente, a adus scriitori din țară și străinătate pentru a-și cunoaște cititorii din Timișoara, a oferit seri de muzică clasică și întâlniri cu artizani locali, a găduit piese de teatru, a câștigat premiul Librarul Anului 2017 la Festivalul Internațional de Poezie și Muzică de Cameră ”Poezia e la Bistrița” și a devenit membru asociat în Federația Europeană și Internațională a Librarilor.

„Le suntem recunoscătoare tuturor celor care au crezut în noi încă de pe atunci când toate acestea păreau a fi un vis. În primul rând, vrem să le mulțumim familiilor noastre fiindcă ne-au susținut, prietenilor care ne-au ajutat, editurilor și colaboratorilor care au avut încredere în noi, scriitorilor, artiștilor și muzicienilor care ne-au adus seri cu evenimente alese în librărie, partenerilor care ne-au ajutat în promovarea și organizarea evenimentelor, profesorilor care vin cu elevii și preșcolarii și îi învață să iubească cărțile. Anul acesta ne-a adus prieteni noi, premii și a dus numele orașului și librăriei în țara și în străinătate. Ne dorim ca și în anul care vine să fiți alături de noi și să ne ajutați să creștem comunitatea cititorilor.”, spun Oana Doboși – Potcoavă și Raluca Selejan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *