Joi, 6 iulie 2017, în cadrul celei de IX-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie și MuzicăPoezia e la Bistrița, Oana Doboși – Potcoavă și Raluca Selejan, inițiatoarele librăriei La Două Bufnițe, au primit premiul Librarul anul 2017.

Festivalul Internaţional de Poezie şi Muzică „Poezia e la Bistriţa” este organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Societatea de Concerte Bistrița și anul acesta se află la cea de-a IX-a ediție.  Printre invitați sunt poeți din România, Turcia, Belgia, Republica Moldova, Ungaria și Albania. În fiecare an, poeții invită un prozator, anul acesta fiind vorba de Ioan Groșan.

Poezia e la Bistrița oferă și premiul Librarul anului, iar anul acesta, cele două bufnițe din Timișoara, Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan, au fost cele care l-au primit. Gavril Țărmure, directorul festivalului, Dan Coman și Marin Mălaicu-Hondrari, organizatori, au oferit premiul în deschiderea festivalului, pentru rolul decisiv avut în promovarea și susținerea literaturii contemporane.

„Mai mult decât o recunoaștere a muncii depuse până acum, acest premiu este pentru noi o responsabilitate. Dacă în primele 7 luni de la deschidere librăria noastră a primit primul premiu, tot ceea ce vom face de acum înainte va avea ca punct de reper acest moment.”, spun cele două bufnițe.

În librăria La Două Bufnițe, poezia are un rol important, având un spațiu creat special pentru aceasta. Locul în care este așezată la raft a fost ales și amenajat în așa fel încât să fie cel mai atrăgător spațiu pentru lectură din librărie, care să invite cititorii la descoperirea cărților de poezie. De asemenea, de la deschidere, din decembrie 2016, în librărie se organizează seri dedicate poeziei, de la lansări de carte la lecturi publice sau întâlniri cu poeți.

Librăria La Două Bufnițe s-a deschis în 2 decembrie 2016 și își propune ca prin oferta de carte şi prin evenimentele organizate să creeze un spaţiu cultural de referinţă, atât pentru timişoreni şi mediul artistic local, cât şi pentru turiştii care vizitează oraşul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *