UPDATE: din păcate, evenimentul s-a amânat pentru o dată nedeterminată.

Nu vă dați seama ce mă bucur că vine Marjane Satrapi în România. Într-o perioadă în care Iranul așteaptă să înceapă războiul, când informațiile circulă aiurea și nu știm în mod real ce se mai întâmplă acolo, prezența scriitoarei Marjane Satrapi sper să aducă o discuție firească și necesară despre o țară super prost înțeleasă.

Persepolis, romanul grafic care a consacrat-o, e important atât prin realizare, dar mai ales prin ceea ce aduce: o privire din interior asupra transformărilor prin care a trecut Iranul în perioada Revoluției Islamice și după. E o carte despre prejudecăți, despre aparențe și conflicte nu doar politice dar mai ales sociale și de mentalitate.

 

 

Broderii continuă pe același ton, doar că accentul cade pe condiția femeii în societatea islamică. Dar nu așa cum credeți! E o carte amuzantă, relaxată, sinceră, care arată pe bune cum sunt și ce vorbesc femeile din Iran. Despre Broderii am scris o cronică aici.

Vestea bună este că Marjane Satrapi vine la București! Vestea și mai bună, cel puțin pentru noi, e că ea nu vine în vacanță ci se întâlnește cu cititorii la Bastilia! Evenimentul se întâmplă sâmbătă, 11 februarie, ora 17.00, laLibrăria Bastilia. Cu siguranță ne vedem acolo!

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *