Acum că tot a venit primăvara, iar natura a prins viaţă şi culoare, poate n-ar fi rău să aducem şi în casele noastre ceva din farmecul de afară. Pe lângă ghivece şi vaze cu flori parfumate care să înveselească atmosfera, am putea încerca o schimbare şi în ceea ce priveşte micile piese de mobilier destinate cititorilor pasionaţi.

Prima propunere, numită Sprout Table, vine de la Creativeans, o companie de design din Singapore. Designerul Sharina Bi a conceput o măsuţă tare simpatică şi utilă unui cititor şi asta pentru că un picior al ei s-a lăsat cuprins de frenezia primăverii şi a înverzit, ba mai mult, a înmugurit într-un semn de carte. Şi uite aşa, un colţ de masă prinde viaţă şi concentrează toată atenţia în jurul său, căci între petalele proaspătului boboc stă deschisă la pagina unde am rămas cu lectura cartea noastră dragă.

SPROUT_130911_01-940x1202

SPROUT_130911_02-940x626

SPROUT_130911_03-940x1303sursa

Cea de-a doua propunere vine cu acelaşi verde crud primăvăratic, dar şi cu un portocaliu frumos şi vesel. Culorile umplu spaţiile destinate a păstra cărţile preferate, căci e vorba de o piesă de mobilier în genul unei mici şi atipice biblioteci. Forma pe care o capătă atunci când cele 17 deschizături sunt pline de cărţi aminteşte de cea a unui porc spinos, motiv pentru care denumirea ei e chiar Book Porcupine. Creaţia îi aparţine lui Holly Palmer, o designeră de mobilier din Marea Britanie.

bookporcupine_190609_01

bookporcupine_190609_02sursa

holly-palmer-book-porcupinesursa

Astfel, cu o plantă şi un animal, ambele ca piese de mobilier, putem da încăperii unde preferăm să citim un aer jucăuş şi proaspăt, în ton cu primăvara de afară.

Sursă imagine principală.

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *