CARTEA CLANULUI DIN BALTIMORE

Autor: Joël Dicker
Traducere din franceză de Doru Mareş & Gabriela Rigler
Colecţia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 488
Preţ: 45.00 lei

Editura Trei

De la autorul romanului Adevărul despre cazul Harry Quebert.

Până în ziua Dramei, au existat două familii Goldman: Goldmanii-din-Baltimore şi Goldmanii-din-Montclair. Goldmanii-din-Montclair, al căror descendent este Marcus Goldman, autorul romanului despre profesorul Quebert, aparţin clasei de mijloc şi locuiesc într-o casă mică din Montclair, New Jersey. Goldmanii-din-Baltimore sunt o familie înstărită, care locuieşte într-o casă de lux dintr-o suburbie bogată din Baltimore, şi de care Marcus este fascinat. Ambele familii ascund însă secretele lor, amintiri mai mult sau mai puţin fericite, iar viaţa îi încearcă pe toţi deopotrivă, fără să ţină cont de avere, prestigiu, poziţie socială.

„Fanii lui Dicker vor regăsi aceleaşi elemente care au făcut din Adevărul despre cazul Harry Quebert un boom literar: ritmul alert, alternarea permanentă între epoca noastră şi anii ’80 şi enigmele ingenios plasate la începutul romanului.” – L’Express

„Joël Dicker nu trebuie decât să tragă de un fir pentru ca întregul eşafodaj uluitor din jurul poveştii Goldmanilor-din-Baltimore să se destrame şi totul să se năruie.” – Salon Littéraire

„Deşi te simţi prins în hăţişul numeroaselor răsturnări de situaţie, tensiunea psihologică, mai puternică decât în Adevărul despre cazul Harry Quebert, este aproape insuportabilă.” – Télé Loisirs

Joël Dicker s-a născut la Geneva, pe 16 iunie 1985.
A studiat dreptul la Universitatea din Geneva, absolvind în 2010.
A obţinut „Premiul scriitorilor genevezi“ pentru primul său roman, Les Derniers Jours de nos pères. Al doilea roman al său, Adevărul despre cazul Harry Quebert (Editura Trei, 2013), a primit Marele Premiu al Academiei Franceze, a fost tradus în peste 30 de limbi şi a fost publicat în peste 45 de ţări. De asemenea, a făcut parte din selecţia finală pentru Premiul Goncourt şi a fost distins cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012.
CARIERĂ MALEFICĂ

Autor: Robert Galbraith
Traducere din engleză de Ciprian Şiulea
Colecţia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 664
Preţ: 49.00 lei

Editura Trei

Robin Ellacott primeşte un pachet misterios şi descoperă îngrozită că înăuntru e un picior de femeie. Şeful ei, detectivul privat Cormoran Strike, e mai puţin surprins, dar cel puţin la fel de alarmat. În trecutul lui există patru oameni care, crede el, ar putea fi responsabili – şi Strike ştie că oricare dintre ei e capabil, pe termen lung, de cele mai cumplite acte de cruzime. În timp ce poliţia se concentrează asupra singurului suspect pe care Strike tinde din ce în ce mai mult să-l absolve de vină, el şi cu Robin îşi asumă rezolvarea cazului şi explorează lumile tenebroase şi bizare ale celorlalţi trei bărbaţi. Dar, pe măsură ce alte fapte îngrozitoare au loc, cei doi încep să fie presaţi de timp…

Cu o intrigă extrem de bine construită şi cu răsturnări de situaţie la tot pasul, Carieră malefică e totodată şi o poveste trepidantă despre un bărbat şi o femeie aflaţi într-un punct de cotitură în viaţa lor privată şi în profesia lor. O veţi citi pe nerăsuflate.

„Opera unui povestitor de geniu.“ – Daily Telegraph

„Unul dintre cele mai originale şi mai captivante romane poliţiste pe care le-am citit vreodată.“ – Mark Billingham

„O carte ce abundă în umor subtil, observaţii pertinente şi inteligente… O plăcere s-o citeşti.“ – The Times

„Cel mai antrenant roman poliţist britanic de anul acesta.“ – Daily Mail

„Un clasic al genului cu totul încântător.“ – Peter James, Sunday Express

Robert Galbraith este pseudonimul lui J.K. Rowling, celebra autoare a seriei Harry Potter şi a romanului Moarte subită. Carieră malefică este a treia carte din seria poliţistă de mare success avându-l în centru pe detectivul Cormoran Strike. Chemarea cucului a fost publicată în 2013, iar Viermele de mătase în 2014. Romanele din seria Cormoran Strike vor fi adaptate pentru televiziune, într-un nou serial de amploare marca BBC One, produs de Brontë Film and Television.

Patru romane Trei de citit la malul mării
CONVINGE-MĂ!

Autor: Lee Child
Traducere din engleză de Constantin Dumitru-Palcus
Colecţia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 504
Preţ: 45.00 lei

Editura Trei

Avertisment: după ce l-ai cunoscut pe Jack Reacher, vei deveni dependent, aşa că fii pregătit!

„Reacher e un personaj de legendă… Unul dintre cei mai originali şi mai seducători eroi de pop-fiction.” – The Washington Post

Cine s-ar fi gândit că simplul fapt de a coborî dintr-un tren într-o mică localitate din America te poate arunca într-o aventură pe viaţă şi pe moarte? Jack Reacher sigur nu asta a anticipat atunci când a ales să coboare din tren la Mother’s Rest. Dar lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par, iar mica aşezare agricolă se va dovedi a fi locul unor crime înfiorătoare, bine tăinuite de comunitatea locală.

O simplă coincidenţă îi aduce împreună pe Jack Reacher şi pe Michelle Chang, care pornesc pe urmele întortocheate ale afacerii din Mother’s Rest; fir cu fir, cei doi descâlcesc iţele încurcate, dar ceea ce vor descoperi în final va întrece până şi cele mai sumbre aşteptări şi temeri, arătându-le faţa uneori cumplită a naturii umane.

„Îmi place Lee Child!” – Haruki Murakami

„Reacher, care şi-a câştigat de mult o imagine de legendă, e, la urma urmei, o fiinţă omenească… Lee Child povesteşte magistral: precis, laconic, încărcat de tensiune.” – Evening Standard

Fostul poliţist militar Jack Reacher este antieroul perfect: tare ca granitul, dar cu o minte şi o conştiinţă pe măsură. Reuşeşte să vadă ceea ce multora le scapă şi e dispus să facă orice e necesar ca să-şi ducă misiunea la bun sfârşit. Fiecare volum din seria pasionantă creată cu inteligenţă de Lee Child îl poartă pe luptătorul rătăcitor într-o nouă aventură, astfel încât poţi să începi lectura cu oricare carte, inclusiv cu ultima lui bijuterie, Convinge-mă!.

Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) a urmat acelaşi liceu unde a studiat şi J.R.R. Tolkien şi a făcut studii de Drept la Sheffield. A intrat apoi în televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.

Killing Floor (Capcana Margrave), prima carte din seria Jack Reacher (ajunsă la 20 de titluri), s-a bucurat de un succes uriaş încă de la apariţie. Personajul lui Lee Child este un fost ofiţer din poliţia militară a Armatei Statelor Unite care cutreieră ţara având slujbe dintre cele mai ciudate şi investigând cazuri dubioase şi complicate. Versiunea cinematografică a seriei, Jack Reacher, a fost lansată în decembrie 2012, avându-l pe Tom Cruise în rolul principal. La Editura Trei, de acelaşi autor, au apărut Ghinioane şi încurcături, Personal, Urmărit şi Să nu te întorci niciodată!.
COTLOANE ÎNTUNECATE

Autoare: Ruth Rendell
Traducere din engleză de Mihaela Doagă
Colecţia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 264
Preţ: 35.00 lei

Editura Trei

O poveste extrem de captivantă despre şantaj, crimă şi destine implacabile

După ce tatăl său moare, Carl Martin moşteneşte o casă mare şi frumoasă în centrul Londrei. Ca să nu trebuiască să lucreze şi să aibă timp de scris, închiriază etajul primei persoane pe care o intervievează, Dermot McKinnon.
Face astfel prima mare greşeală.
A doua mare greşeală este faptul că a păstrat colecţia bizară de “remedii” homeopatice a tatălui său, pe care a găsit-o în dulăpiorul de medicamente, împreună cu nişte pastile de slăbit dubioase.
A treia greşeală este să vândă cincizeci de astfel de pastile unei prietene, care ulterior este găsită moartă.

„Ruth Rendell este neîntrecută în a spune poveşti despre obsesii, labilitate şi coincidenţe nefaste.” – Stephen King

Împletind ingenios două fire narative ce se întâlnesc în deznodământul şocant, Ruth Rendell descrie vârtejul ameţitor care-l poartă pe Carl într-o lume întunecată şi îl împinge apoi la crimă, în timp ce cade victimă unui duşman invizibil de care nu poate să scape.

„Dacă nu eşti familiarizat cu romanele lui Ruth Rendell, dacă, într-un fel sau altul, i-ai ratat cele peste şaizeci de cărţi, dar ai deschis-o acum pe aceasta… felicitări: viaţa ta de cititor va deveni infinit mai bogată.” – Los Angeles Times

„Ruth Rendell a îmbogăţit cu dimensiuni psihologice profunde şi sofisticate literatura poliţistă clasică din Marea Britanie.” – Washington Post

„Scrisul lui Ruth Rendell are intimitatea neliniştitoare a unei atingeri străine în întuneric.” – The New York Times Book Review

Ruth Rendell (1930-2015) a fost o faimoasă scriitoare de cărţi poliţiste, care şi-a câştigat statutul de legendă încă din timpul vieţii. Senzaţionalul său roman de debut, From Doon with Death, a fost publicat în 1964 şi le-a făcut cunoştinţă cititorilor cu longevivul şi popularul său personaj, inspectorul Reginal Wexford.

Cariera sa impresionantă acoperă o jumătate de secol, cu peste şaizeci de cărţi publicate şi vândute în toată lumea în peste 20 de milioane de exemplare.

Câteva dintre romanele sale au fost adaptate cu succes pentru televiziune.

Ruth Rendell a semnat o serie de cărţi şi cu pseudonimul Barbara Vine.
A fost recompensată cu numeroase premii, printre care Sunday Times Literary Award în 1990. De asemenea, a primit de trei ori Edgar Award, cea mai importantă distincţie acordată de organizaţia Mystery Writers din Statele Unite ale Americii, de patru ori premiul Gold Dagger, precum şi distincţia Diamond Dagger pentru contribuţia sa literară remarcabilă, acordată de prestigioasa Crime Writers Association din Marea Britanie. Membră a House of Lords, a fost una dintre personalităţile literare marcante ale epocii noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *