Îmi place la nebunie faptul că designerii din toată lumea – inclusiv de la noi – au început să ia pasiunea pentru lectură în serios și să creeze obiecte care să ajute bookaholicii, să le satisfacă nevoile și gusturile. Sunt din ce în ce mai multe produse dedicate cititorilor împătimiți, atât decorative, pentru casă, cât și accesorii, haine ș.a.m.d.

De cele mai multe ori, sunt extrem de încântată de acestea – că nu ajung să le cumpăr, aceasta este altă poveste. Altădată însă, mă amuză sau mă indispun – sigur, fiecare produs realizat încearcă să răspundă unei probleme cu care se confruntă unii cititori, dar mie îmi dau senzația că, dacă le-aș achiziționa, nu ar face decât să mă încurce, într-un fel sau altul.

Citind un material pe Ebook Friendly, mi-am adus aminte de cât de stupide mi se par unele produse destinate cititorilor, fie pentru că mi-ar ocupa prea mult spațiu, fie pentru că ar însemna un efort în plus sau pentru că… am deja soluții mult mai la îndemână pentru „problemele” respective. Pornind de la acesta, am făcut o selecție de produse ciudate care mie, personal, mi-ar complica lecturile. Poate pe voi vă ajută, cine știe :).

noptieră

Se vrea a fi o noptieră specială, rezistentă la apă, cu raft (mic, tare mic) pentru cărți și semn de carte. De ce n-aș alege o noptieră normală, unde pot așeza mai multe cărți și, dacă n-am semn de carte, pot lăsa cartea deschisă, cu cotorul în sus, și aș prefera-o pe aceasta, minimalistă? De aici.

coin_lampN-am ghicit din prima de ce e specială :). E o lampă de citit care te ajută să economisești curent. Cum? Trebuie să-i introduci, la un interval regulat, câte o monedă pe fanta pe care o vedeți în imagine. Cu alte cuvinte, dacă voiai să citești stresat că ți se va stinge lumina în punctul culminant al volumului, sigur, cumpără produsul! De aici.

luminube_01Dacă perna aceasta luminează atât de mult, de ce n-aș folosi o lampă? Aceasta este întrebarea :). Bine, are mai multe funcții. Eu, una, nu le-aș încerca.

kuoteUn instrument care te ajută să postezi citate online fără a le transcrie atunci când citești o carte în format tipărit. Din nou, nu văd de ce aș cheltui bani pe așa ceva și l-aș lua după mine când există aplicații pe telefon care fac exact același lucru.  De aici.

Waterproof-Book-Cover-Bath-Bag-540x442Pentru cititul în cada de baie, desigur. Mai bine fac un duș rapid sau încerc să citesc astfel încât să nu ud cartea decât să mă chinui să dau paginile cu cele două degete mari. De aici.

Reading-stand-with-roll-holder-540x429Nu am cuvinte să descriu cât de inutil mi se pare acest obiect… De aici.

Bed-books-the-text-is-printed-sidewaysNu vă veți da seama din imagine, dar acestea sunt minunatele cărți de citit în pat fără să vă ridicați. Sunt tipărite de sus în jos, nu de la stânga la dreapta. Și le puteți devora stând lungiți în pat. Aflați mai multe aici.

Bike-Book-Holder-540x389Dacă vrem să mărim numărul de accidente. N-a auzit nimeni de audiobooks? Ceva de genul acesta ar merge doar pe o bicicletă de apartament, zic eu. De aici.

suport de baiePentru că arată prea ciudat, prea încărcat, prea mult pentru o singură clipă liniștită în baie. Deși nu cântărește mult :). De aici.

perna carte

O pernă pentru sprijinit cartea când citești în pat. De parcă n-ai putea folosi una obișnuită… De aici.

ochelari de citit 1 ochelari de citit

Da, da, ochelari pentru citit în poziția culcat :)). Am râs cu lacrimi când i-am văzut. Mi se pare atât de incomod, încât nici nu i-aș putea lua în serios vreodată. De aici (dar găsiți mai multe modele).

fotoliu citit 0 fotoliu citit

Dacă vrei să pari un extraterestru. Pentru momentele în care pernele de pe pat, lampa și noptiera nu-ți mai sunt suficiente. De aici.

lil-deskmate_zPentru leneșul suprem, care-și dorește să se împiedice de un obiect de mobilier care nici măcar nu arată prea bine. De aici.

 

Vouă care produse vi se par cele mai ciudate și cele mai complicate? V-ar face vreunul viața de cititor mai ușoară? Aveți alte propuneri de adăugat pe lista aceasta?

Pe final, să închinăm un pahar în cinstea tuturor invențiilor amuzante și dubioase! 🙂

shot literar

Via

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *