• Miercuri, 1 iunie, ora 12.00 are loc deschiderea oficială a ediției din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, în prezența înaltelor oficialități și a îndrăgitei scriitoare israeliene Zeruya Shalev
• 6 autori, nume de primă mărime ale pieței de carte din Israel, vin la ediția din acest an a Bookfest, pentru a participa la lansări de carte, dezbateri, mese rotunde și sesiuni de autografe
• Detalii despre programul ţării invitate la Bookfest 2016, pe www.israelbookfest.ro

Mâine, 1 Iunie, la standul Israel, țara invitată de onoare a ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, organizatorii au pregătit un program special dedicat copiilor.

După inaugurarea standului, de la ora 12.00, eveniment la care care va participa și îndrăgita scriitoare Zeruya Shalev, la ora 14.00 va avea loc lansarea concursului dedicat celor mici „Desenează-ţi visele cu Bleidinger!”.

De la ora 15.00, cei mai mici dintre cititori sunt invitați să vizioneze filme de animație semnate de Rony Oren, artist unic, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai premiaţi animatori din lume. Filmele sale de animaţie au fost difuzate în peste 80 de ţări, în reţele cunoscute precum PBS, ABC, Disney Channel, BBC sau Channel 4. Printre cele mai cunoscute serii TV produse de Oren se numără The Egg, Foxy Fables, Tales of a Wise King și Grabbit the Rabbit, difuzate în peste 80 de țări.

Rony Oren a devenit cunoscut pretutindeni în lume datorită celor peste 500 de filme de animație cu figuri modelate în lut și peste 300 de cărți de copii. „Frame by Frame” este numele studioului său, fondat în 1978, în care a creat filmele sale care toate au la bază metoda „modelării în lut” („Clayground Method”). Oren a obținut numeroase premii de animație de film și ilustrație de carte și a avut ocazia să fie prezent cu o selecție personală în cadrul Radio and Television Museum din New York și Los Angeles. Printre cele mai cunoscute serii TV produse de Oren se numără The Egg, Foxy Fables, Tales of a Wise King și Grabbit the Rabbit, difuzate în peste 80 de țări.

Începând cu ora 17.00, copiii sunt așteptați la standul Israel din Pavilionul C4 la un program special de desenat și colorat, iar în curtea Romexpo, pentru prima dată în istoria salonului internațional de carte, la un program de desenat cu creta pe asfalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *