Așa cum ne-au obișnuit, oamenii faini de la Cărturești online se gândesc constant la nevoile cititorilor care îi vizitează virtual și le pregătesc mereu surprize frumoase. De data aceasta, ei ne bucură cu un raft cu totul și cu totul special: Raftul pentru părinți. Vă povestim puțin mai multe despre el în cele ce urmează. 

În binecunoscuta secțiune Rafturi alese de pe site-ul Cărturești a apărut de curând, chiar înainte de începerea noului an școlar, un raft dedicat părinților. Îl considerăm indispensabil oricărui părinte care vrea să se orienteze mai bine în marea de noutăți editoriale care apar constant, să aleagă lecturi adecvate pentru sine și pentru copilul/copiii său/săi, care își dorește recomandări făcute în cunoștință de cauză. Cu alte cuvinte, raftul acesta v-ar putea deveni cel mai bun prieten de acum încolo, un prieten cu gusturi eclectice, pe care îl puteți consulta la orice oră din zi și de oriunde. Vă recomandăm, totuși, să începeți de pe acum să-l „răsfoiți”, căci, până pe 20 septembrie, toată oferta cu stoc de aici vă așteaptă cu o reducere de 15% – cum frumos spun prietenii de la Cărturești, „Un pas mic pentru noi, un pas mare pentru biblioteca cititorilor de azi și de mâine”.

Raftul pentru părinți conține cinci subcategorii, așa că vă puteți organiza „vizita” și puteți găsi rapid ceea ce căutați. Să le luăm pe rând:

1. Recomandări de la cunoscători – aici veți da peste listele de lectură ale unor oameni cunoscuți dintr-un domeniu conex cărților/pareting-ului/psihologiei etc. Momentan, pentru că raftul este nou-nouț, puteți consulta o singură listă: cărți recomandate de Domnica Petrovai, psiholog clinician pr. și psihoterapeut, consultant în cadrul programelor de sănătate mentală a copilului și familiei pentru organizații guvernamentale și non-guvernamentale. Lecturile sugerate – care vor fi îmbogățite permanent cu alte și alte recomandări – sunt potrivite pentru părinți și profesori. Nouă deja ne-au atras atenția cărți precum Mindfulness pentru profesori, de Patricia Jennings, ori Cum să crești un copil sigur de sine, de Bert Powell, Glen Cooper și Kent Hoffman. 

2. Cărți pentru copii – și aici numele subcategoriei este extrem de explicit. Prin urmare, acesta este locul în care veți găsi, desigur, tot soiul de cărți pentru cei mici, de la cele mai proaspete apariții și până la lecturile obligatorii pentru școală, de pildă. Aveți filtre suplimentare pe partea stângă – de tipul „vârstă recomandată”, „limbă”, „autor”, „data publicării”, „editură” etc. -, așa că procesul de selecție este destul de simplu și prietenos. Sunt atâtea bijuterii de luat acasă de aici, încât vă lăsăm să le descoperiți pe cont propriu.

3. Cărți pentru părinți în limba română – știm că vreți să rămâneți mereu informați, să vă ajutați copiii cât puteți de mult, să vă adaptați nevoilor lor, să îi îndrumați cât de bine puteți. Pentru a face toate acestea, secțiunea de față este fix ce vă trebuie, căci este înțesată de cărți de parentaj, de psihologia copilului, de știință, de volume de activități, idei ori dialoguri creative, metode ș.a.m.d. Aveți de unde alege lecturi interesante și utile!

4. Raftul pentru părinți în limba engleză – deși piața editorială românească a început să țină destul de bine pasul cu noutățile din străinătate, în special cele din piețele anglo-saxone, există totuși un decalaj de câteva luni, produs, în mare parte, de procesul traducerilor. Așa că o subcategorie cu volume recente apărute în acest domeniu în limba engleză este mai mult decât binevenit pentru… nerăbdători. 🙂 Extrem de diferite între ele, cărțile de aici vă vor ajuta atât să vă pregătiți să deveniți părinți, cât și să fiți părinții care vă doriți să fiți. 

5. Board games educative – dacă nu știți ce să le mai cumpărați copiilor pe lângă cărți, iată că cei de la Cărturești s-au gândit la un lucru simpatic și adecvat: board games. Dintr-acelea care nu au ca scop doar petrecerea timpului liber, ci și a le dezvolta celor mici diferite abilități (cum ar fi exersatul creativității, imaginației, matematicii  ș.a.m.d.). Numai bune de luat cadou. Vă vor încânta și pe voi, vă asigurăm (noi, de exemplu, avem o slăbiciune pentru Dixit ori Catan).

 

Sperăm că v-am convins de cât de minunat e cel mai nou raft Cărturești.ro, Raftul pentru părinți. Pe noi ne-a încântat tare mult și ne ajută în căutările noastre permanente, acelea care au ca scop final, dacă vreți, să ne creștem atât pe noi, cât și pe cititorii de mâine. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *