Şcoala în stradă caută voluntari care să îi ajute pe copiii comunităţii Rahova Uranus cu temele la română şi la mate (clasele I-VIII).  Dacă vreţi să vă implicaţi, trimiteţi un mesaj pe Facebook (http://www.facebook.com/ScoalaInStrada) sau un email la scoalainstrada@gmail.com.

Acţiunile Şcoala în stradă sunt importante pentru că aduc împreună copii din comunitatea Rahova-Uranus şi copii din alte zone, dar şi părinţi şi voluntari, în încercarea de a combate segregarea economică şi rasismul. Dar şi pentru că pun copiii în contact cu problemele sociale şi îi implică în căutarea de soluţii pentru rezolvarea lor.

Şcoala în stradă îşi desfăşoară acţiunile în fiecare duminică pe Strada Sabinelor nr.9, din Bucureşti.  În întâlnirile trecute copiii au făcut, printre altele, liste cu lucrurile pe care ştiu să le facă sau cu obiectele pe care le-ar lua cu ei dacă ar fi evacuaţi.

“Școala în stradă întărește spirtul comunitar prin educație autogenerativă.
Atelierele din cadrul Școlii în strada Sabinelor nr.9 încearcă să facă înțeles fenomenului evacuărilor forțate, cu care comunitatea se confruntă în ultimii 5 ani. Aceste ateliere sunt deschise tuturor celor care vor să înțeleagă istoria prezentă, să se educe pe ei înșiși și pe copiii lor, în înțelegerea dimensiunii social-critice a termenilor de Educație Civică și Cetățenie Activă.”

lucruşoarele noastre

lucruşoarele noastre

tu ce ştii să faci? 3

tu ce ştii să faci? 2

tu ce ştii să faci?1

redactor și traducător cărți, doctorand studii culturale și teoria imaginii, co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *