Ce se întâmplă cu autografele în era cărților electronice, ne-am întrebat nu de puține ori, cu cărțile pe care le păstrezi în bibliotecă și care-ți aduc aminte că undeva, cândva te-ai întâlnit cu autorul. Sau că, oricum, cartea a trecut pe la el. Sau, pentru colecționari, întrebarea era cum faci să obții un autograf de un scriitor dintr-o țară îndepărtată? Ei bine, Toni Morrison tocmai a acordat o sesiune de autografe digitale unde altundeva decât la Google  (vă amintiți ce mult ne-a plăcut în biblioteca lor, da?)

Întâlnirea a avut loc la sediul Google și puteai participa virtual la un hangout (după un proces de selecție), puteai pune întrebări și primi autograf digital pe coperta ultimei cărți a laureatei premiului Nobel – Home. Practic, scriitoarea semnează pe o tabletă, cu dedicație specială, diferența față de autografele normale fiind lipsa suportului fizic.

Practic, nu mai este nevoie să ne aflăm în același spațiu cu autorul pentru a primi autograf. Putem participa la lansări de carte din alte colțuri ale lumii, la întâlniri cu autori și, iată, putem avea și autografe. Bineînțeles, asta nu va înlocui niciodată întâlnirea față în față cu un autor dar, în schimb, ușurează accesul la cei cu care oricum nu te-ai fi întâlnit.

Sursă foto thumb: pagina de Facebook a autoarei

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *