Editura RAO anunţă apariţia unui nou volum din seria „Lumea Disc“: Bărbaţi sub arme, de Terry Pratchett.

Cu peste 50 de milioane de exemplare vândute, din care 2.500.000 anual doar în Marea Britanie, cărţile lui Terry Pratchett domină topurile vânzărilor din întreaga lume.

Seria „Lumea Disc“ a repurtat un succes fenomenal, fiind cea mai amuzantă serie fantastică a tuturor timpurilor. Bărbaţi sub arme este a cincisprezecea carte din această serie.

„Ca şi Jonathan Swift, Pratchett se foloseşte de «Lumea Disc» ca de o oglindă care distorsionează lumea noastră; tot ca şi Swift, are un enorm talent şi scrie o satiră foarte bună…“
The Times

„Inventivitate spectaculoasă, bucurie a ficţiunii moderne.“
Mail on Sunday

Caporalul Morcove a fost avansat! Acum conduce recruţii din Garda Oraşului Ankh-Morpork, cel mai mare oraş din Lumea Disc, pentru a-l apăra de hoarde barbare, războinici tribali, armate banditeşti…

Dar o slujbă şi mai importantă îl aşteaptă. Un document vechi tocmai a dezvăluit că oraşul Ankh-Morpork, condus de decenii de crima dezorganizată, are un suveran secret! Iar numele lui e Morcove… Şi astfel începe cea mai mare uimitoare aventură a tuturor timpurilor, sau măcar a întregii după-amiezi, în care soarta oraşului – a universului, chiar! – depinde de curajul unui tânăr, de o veche sabie magică şi de un căţel.

„Marele Terry Pratchett, a cărui inteligenţă este metafizică, creează o lume secundară care este vie şi de o uimitoare originalitate.“
New York Times

„Terry Pratchett este pur şi simplu cel mai bun scriitor de ficţiune umoristică al secolului XX.“
Brendan Wignall, Oxford Times

De acelaşi autor, la Editura RAO au mai apărut:

Stranii surate
Piramide
Gărzi! Gărzi!
Eric
Imagini mişcătoare
Domnul cu Coasa
Prin cele străinătăţi
Zei mărunţi
Seniori şi doamne

Terry Pratchett a fost unul dintre cei mai de succes scriitori britanici. Şi-a început cariera de jurnalist în 1965, iar după ce a ocupat mai multe poziţii în presa locală s-a angajat la Regia Centrală a Energiei Electrice ca ofiţer de presă. În 1987 începe să lucreze la seria „Lumea Disc“, considerând că scrisul este cel mai bun mod de a te amuza de unul singur.

Terry Pratchett a fost premiat cu „Best SF/Fantasy Original Novel“ în 1996 pentru Maskerade, Feet of Clay şi Hogfather, cu British Science Fiction Award în 1989 pentru volumul Piramide. A fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în 1998.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *