Cu multă, multă căldură vă recomandăm deliciosul interviu de mai jos, în care Ken Kesey, autorul romanului Zbor deasupra unui cuib de cuci, povestește despre experiențele sale cu LSD-ul așa cum unii povestesc despre ciocolata lor preferată.

Ken Kesey a participat voluntar la unele dintre primele experimente cu LSD desfășurate de guvernul american la sfârșitul anilor ’50, în Palo Alto, și (ce supriză!) i-a plăcut. De altfel, jurnalistul Tom Wolfe a documentat, în 1968, experiențele lui Kesey și ale formației lui, The Merry Pranksters, în romanul The Electric Kool-Aid Acid Test.

Despre cum a ajunsă să ia parte la experimente, despre cum experiențele lui Kesey cu LSD și concertele The Grateful Dead și despre cum l-au influențat drogurile, în discuția de mai jos.

Not only we didn’t have to fulfil expectations about us, we didn’t have to fulfill expectations about music, either. (Jerry Garcia, din interviu)

La interviu a participat și Jerry Garcia, de la Grateful Dead. Și interesante sunt răspunsurile lor în final, când sunt întrebați dacă văd popularitatea drogurilor ca pe un moment care o să treacă sau începutul unui trend care o să dureze multă vreme 🙂

via Flavorwire

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *