Bestseller New York Times – Un roman din seria inspectorul Guido Brunetti

Celebra cântăreaţă de operă Flavia Petrelli reapare cu totul neaşteptat în viaţa inspectorului de poliţie Guido Brunetti.

Flavia, care o interpretează acum pe Floria Tosca din faimoasa operă a lui Puccini, îi mărturiseşte că un admirator necunoscut a urmat-o de la Londra la Sankt Petersburg şi la Veneţia, copleşind-o cu buchete imense de trandafiri galbeni. Pe măsură ce admiratorul invadează viaţa cântăreţei, Brunetti încearcă să afle identitatea acestuia. Inspectorul îşi dă seama că Flavia e în pericol când un coleg de-al ei este rănit grav.

Va reuşi Brunetti să intre în mintea admiratorului psihopat înainte ca Flavia sau altcineva din preajma ei să păţească ceva rău?

„Un roman care are grandoarea unui spectacol de operă… Acesta e talentul extraordinar al Donnei Leon. Scriitura ei are exuberanţa unei opere de Puccini”. – Independent (UK)

„Cărţile Donnei Leon se remarcă prin pitorescul locurilor unde se petrece acţiunea şi farmecul personajelor”. – New York Times Book Review

„Reapariţia Flaviei îi oferă autoarei Donna Leon ocazia de a-şi exprima profunda dragoste pentru muzică şi de a construi o scenă magnifică între Flavia şi admiratorul ei, scena ce reia finalul operei Tosca” – Booklist

Donna Leon este autoarea americană a unei serii de romane poliţiste cu acţiunea plasată în Veneţia şi care îl au ca protagonist pe inspectorul Guido Brunetti. Al nouălea roman al seriei, Friends in High Places, a câştigat Crime Writers’ Association Silver Dagger în 2000. Donna Leon locuieşte la Veneţia de peste douazeci şi cinci de ani.

„Stilul elegant şi expresiv al romanelor Donnei Leon face pentru Veneţia ceea ce a făcut Canaletto cu pensula şi paleta de culori pentru cel mai seren dintre oraşe” – Daily Express

SĂ MORI DIN DRAGOSTE

Autoare: Donna Leon
Traducere din engleză de Mihaela Buruiană
Colecţia Fiction Connection
Nr. de pagini: 304
Preţ: 35.00 lei

Editura Trei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *