Despre cărți electronice am mai vorbit, nu e prima dată. Însă sunt convinsă că știți cum e când găsești niște informații faine și vrei să le împărtășești și altora. Tot navigând din pagină în pagină, am dat peste cinci site-uri de pe care poți downloada cărți electronice gratis (majoritatea în limba engleză, e drept) în aproape orice format: Kindle, Epub, PDF, RTF, LRF etc.

Pentru a vă salva de un scroll obositor :), intrăm direct ”în pâine”.

SMASHWORDS – ebook-uri de la autori și editori independenți. În total, o bază de date de peste 200.000 de titluri, dintre care un sfert sunt gratuite. Poți să downloadezi sau să citești online, cum vrei tu. Tot ce trebuie să faci este fie să cauți în butonul din stânga o anumită carte + free, fie să mergi la categoriile din dreapta, să-ți alegi una, iar apoi să bifezi la ”Sort by price” => free.

P.S.: Caută și în română, cine știe … 🙂

MUNSEYS – spun ei acolo, pe prima pagină, că au peste 30.000 de titluri rare sau greu de găsit. Încercați? Mie mi-au atras atenția unele categorii de cărți (prin specificitatea lor), cum ar fi ”Liberal Arts” sau ”Pulp fiction” sau ”Periodicals” sau ”Elizabethans”.

Ebook-urile pot fi luate de pe site în 13 formate – atenție la cele Kindle, sunt două: ”Mobipocket/Kindle” are extensia .prc, iar cele .mobi sunt denumite ”Kindle Fire”.

FEEDBOOKS – o ciorbă online din punct de vedere al limbilor în care găsiți cărțile (majoritatea în franceză – că doar e site din Franța -, dar și în engleză și alte limbi), Feedbooks are cărți gratuite atât la categoria ”Public Domain”, cât și la cea ”Original books” => ”Free Contemporary books”.

Vestea bună: nu trebuie să intri zilnic pe site să vezi ce cărți au intrat în categoria ta preferată, poți să-ți lași e-mailul și să primești newsletter.

BAEN FREE LIBRARY – deși Baen este un site care vinde e-book-uri, are și o bibliotecă virtuală de unde poți downloada nu clasicii literaturii, ci chiar ultimele apariții. De ce? Pentru că oamenii deștepți de acolo s-au prins că a face publicitate site-ului pentru a vinde ar costa mai mult decât dacă ar oferi, din când în când, cărți gratuit. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați site-ul des deoarece unele cărți pe care le plăteai ieri s-ar putea ca astăzi să trebuiască să apeși doar download.

MOBIPOCKET – deținut de Amazon, site-ul oferă 11.653 de cărți gratuite pentru Kindle (fericiți posesorii, nefericiți ceilalți). Simplu, eficient, spor la lectură!

Și nu uitați să completați lista în comentarii dacă ați mai găsit și alte site-uri asemănătoare :).

Sursă imagine principală: batew.com

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


14 comentarii
  1. Pingback: eBook sau format tradițional? | Life Doesn't Just Happen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *