Frederic Beigbeder este un autor ale cărui cărţi sunt foarte la modă în Franţa şi chiar şi la noi a devenit un nume popular, de când Chris Simion i-a montat în teatru romanul Dragostea durează trei ani. În urmă cu jumătate de an acesta revenea în Bucureşti ca să asiste la spectacolul aniversar antementionat, care în august ajungea la a 500-a reprezentaţie.

Noi l-am inclus în perioada respectivă în lista celor 10 lecturi obligatorii pentru hipsteri, pentru că părea uşurel, tratând teme de un oarecare interes pentru societatea urbană a secolului XXI.

Ieri am aflat că autorul şi-a lansat oficial ecranizarea pentru cinematograf a celebrului roman lansat în 1997, devenit un companion adesea întâlnit la purtătorul cititorilor din mijloacele de transport în comun. Filmul a fost regizat de însuşi autorul francez, fapt ce i-a marcat debutul lui Beigbeder pe această nişă.

Publicaţia franceză Le Figaro i-a luat un scurt interviu regizorului-scriitor, temele de discuţie variind de la alegerea acestuia de a nu juca în film, până la motivul pentru care s-a hotărât să se ocupe de regia producţiei cinematografice “L’Amour Dure Trois Ans”, de la cât de greu sau uşor i-a fost să îşi ecranizeze propriul roman şi până la admiraţia sa pentru Woody Allen.

Este o mare diferenţă între cel care erai în urmă 15 ani şi Beigbeder de astăzi?

As vrea să pot raspunde că am crescut, m-am maturizat, am devenit un adult. Din păcate, îmi dau seama, şi este îngrozitor, că problemele lui Mark Marronnier sunt înca ale mele.

Până va fi să vină filmul şi în cinematografele noastre, noi ne propunem să recitim romanul şi să revedem spectacolul, pentru a putea face o comparaţie validă. Între timp, puteţi urmări noutăţile pe facebook, dar şi trailer-ul mai jos.

Un comentariu
  1. Alexandra

    Citind articolul tocmai am primit un imbold sa termin cartea pe care in prezent o rasfoiesc pentru a ajunge la opera lui Frederic Beigbeder .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *