Pentru că tocmai am vorbit cu Zeruya Shalev și mai ales pentru că ni se pare o scriitoare foarte, foarte interesantă, ne-am gândit că ar trebui să îi citiți și voi cărțile. Așa că avem pentru voi un pachet cu cele trei cărți ale scriitoare, publicate în România, oferite de Editura Polirom –   Soţ şi soţie, Thera și Fărâme de viaţă.

Câteva cuvinte despre fiecare, preluate din prezentarea editurii:

Soț și soție – “Protagonistii romanului Sot si sotie, Udi si Naama, sint doi oameni care au crescut unul linga celalalt, insa pe parcursul acestui drum de-o viata comunicarea dintre ei a fost intrerupta, iar traiul impreuna, alaturi de fiica lor, Noga, se imparte intre gelozie, fu-rie si vina. Se dovedeste incetul cu incetul ca intreaga fundatie pe care fusese cladita aceasta casnicie era una firava, imaginea iubirii idilice traite in adolescenta nefiind decit un invelis iluzoriu al unei vieti de familie neimplinite.”

Fărâme de viață – “Farime de viata exploreaza cu o patrundere psihologica si o sensibilitate remarcabile relatiile dintre parinti si copii. Fiecare personaj incearca sa indrepte insa greselile trecutului si sa gaseasca o iesire din capcana prezentului dezolant.”

Thera – “Asemenea celorlalte romane ale Zeruyei Shalev, Thera construieste o perspectiva sumbra, conflictuala asupra relatiilor dintre barbati si femei. Viata de cuplu este sufocanta, pentru ca vina si amenintarea despartirii otravesc aerul. In afara cuplului este la fel de sufocant, pentru ca nu exista suficient oxigen ca sa sustina viata. Zeruya Shalev descrie instabilitatea sentimentelor, trecerea de la iubire la ura, de la seninatate la angoasa, uneori pe parcursul unei singure fraze.”

Ce trebuie să faceți pentru a le câștiga? Citiți interviul cu Zeruya Shalev. Spuneți-ne printr-un comentariu ce impresie v-a lăsat Zeruya. Dacă ați citit cărțile ei, cu atât mai bune, spuneți-ne ce credeți despre ele.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți (cu condiția ca răspunsul să respecte întrebarea și, bineînțeles, să ne placă). Deadline: 15 noiembrie. Succes!

Câștigătoare: Crina F

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


24 comentarii
  1. Cristina Foarfă Post author

    Salut, Alex! Tocmai am anuntat castigatorul. Ne pare rau, m-am uitat si in pending, nu e nici un comentariu care sa se fi blocat sau pe care sa nu-l fi aprobat.

    Reply
  2. Georgiana

    Nu-mi dau seama care sint criteriile dupa care ati ales cistigatorul. In primul rind nu vad cum cineva si-ar putea face o parere corecta despre aceasta scriitoare atita timp cit recunoste ca doar a auzit de o singura carte. In plus, din punctul meu de vedere, opinii gen “traieste din si prin scris”, “n-am mai auzit de scriitori care sa scrie din placere si nu pentru bani ” si “scrie putin si bun” au doar valoare de platitudini, nicidecum de opinii. M-as astepta de la un blog despre literarura sa aiba pretenii mai ridicate de la cititori si sa faca diferenta intre cei care vor sa ia acasa niste carti gratis si cei care merita sa le cistige

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *