Între 1 și 8 februarie se sărbătorește National Storytelling Week (Săptămâna Națională a Poveștilor) în Anglia. Noi de ce nu avem așa ceva?

Mă rog, cu această ocazie, niște fotografi pricepuți și puși pe șotii de la Venture Photography au decis să facă o serie de fotografii inedite: bebeluși în diferite ipostaze care să ilustreze titlurile unor cărți celebre (pentru copii și nu numai) sau pasaje din acestea. Nu cred că ați mai văzut undeva imagini mai simpatice decât acestea!

V-ați imaginat vreodată cum arăta Harry Potter bebeluș? Sau Winnie the Pooh dacă nu era ursuleț? Dar pe năzdrăvanul Charlie (și ciocolata din fabrică) mic mic? Ce spuneți de Alice (În Țara Minunilor)? Adorabili, nu-i așa?

Pentru ședința foto au fost puși la lucru mai mulți bebeluși de doar câteva luni – oare cum i-au convins să stea la poze sau câte fotografii au trebuit făcut pentru a obține acest rezultat? 🙂

Tare mi-ar plăcea să văd și ceva povești sau cărți românești ”interpretate” de acești micuți.

Alice in Tara Minunilor

Alice în Țara MinunilorPisica din palarie

Pisica din pălărieWinnie the Pooh

Winnie the PoohOmuletii de sub casa

Omuleții de sub casăCharlie si fabrica de ciocolata

Charlie și fabrica de ciocolatăVrajitorul din Oz

Vrăjitorul din OzLeul, vrajitoarea si dulapul

Leul, vrăjitoarea și dulapulPrintul broasca

Prințul broascăHarry Potter

Harry PotterPeter PanPeter Pan

Surse: designtaxi.comsfs.org.uk

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *