Cu imaginaţie, talent şi o evidentă pasiune pentru lucrurile vechi, Jeffrey Maib a creat trei piese decorative interesante, în care elementele centrale sunt cărţi frumoase de anticariat, de care Maib spune că s-a simţit fermecat dintotdeauna. Îl înţeleg perfect, de multe ori întâlnim prin anticariate prăfuite ediţii vechi cu coperte cu o grafică deosebită, cu texturi şi detalii fine.

Le-a adăugat cărţilor fotografii portret îngălbenite de vreme introduse în vechi sticluţe pentru medicamente şi a creat astfel trei personaje inedite pe care s-a gândit să le şi aducă la viaţă cu ajutorul unui mecanism simplu, prevăzut cu manivelă. Creaţiile sale reunite sub denumirea  Bibliomaton au fost apreciate, Jeffrey a fost invitat să le prezinte şi în cadrul unei expoziţii numite  “Spoilia; New Compositions From Old Elements“, găzduită de Universitatea din Washington, apoi le-a vândut prin intermediul site-ului etsy.com, sursa imaginilor.

A Penchant for Readheads

The French Resistance

Fear Is The Heart Of Love

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *