Noe e Noemi Revnic, ale cărei plăceri, gusturi, păreri și farmece le citim zi de zi pe blogul ei cu aer chic. Pe Noemi o găsiți implicată în tot felul de proiecte interesante, se mișcă cu o naturalețe extraordinară în zona de fashion, design, PR, cultură, marketing. Cunoaște pe toată lumea și are idei care mai de care la inedite. Una dintre ele, care nouă ne-a fost simpatică de prima dată, este Book Cover Tee, o serie de tricouri cu coperte reinventate de cărți. Ne știți, ne place la nebunie orice ține de fashion bookaholic, de stil, design legat de cărți și chiar credem că un iubitor de literatură trăiește așa cum citește.

Noemi a invitat prieteni dragi ei să ia una dintre cărțile lor preferate și să îi facă o copertă. Copertele rezultate din creația artiștilor au ajuns pe o serie limitată de tricouri ce se găsesc acum în Cărturești Verona și la Bastilia. 6 coperte, 80 de tricouri, asta înseamnă proiectul Book Cover Tee.

Am întrebat-o pe Noemi cum i-a ales.

Au fost primii cărora le-am povestit. Mai întâi Ioanei Ulmeanu și lui Robert, apoi Cristinei și lui Lili de la Antz/eroiiromanieichic/1000desfaturi.ro, apoi lui Ovidiu Buta, lui Răzvan Firea și evident Marinei Moldovan de la 109, iar Marina a rugat-o pe mama ei, Valeria Moldovan, care desenează splendid, să se gândească la coperta cărții preferate. Ai văzut coperțile. Sunt minunate.

Middlesex în viziunea fetelor de la Antz (Cristina Pop și Lili Misăilă, featuring Carla Szabo

Cineva cu care să fugi de acasă – Noemi Revnic și Marius Concita

Într-adevăr, sunt. Ideea i-a venit lui Noemi pe plajă, când asculta Depeche Mode și citea Cineva cu care să fugi de acasă căreia, împreună cu Marius Concita, i-a făcut coperta. De ce tocmai cartea asta?

“Cineva cu care să fugi de acasă” ar trebui să fie introdusă în programa școlară din clasa a 9-a, după părerea mea; este o poveste ușoara, cu adolescenți cu probleme și happy end; nu are nimic sordid în ea, din contră, fiecare pagina are o duioșie fantastică. Ți-o recomand din toată inima.

Portretul lui Dorian Gray  – Răzvan Firea

Orlando – Ovidiu Buta

Va mai urma o serie, ne spune Noemi. În toamnă, plănuiește un capitol nou în noiembrie, apoi vara următoare, la Bookfest. Are atâția prieteni și oameni dragi pe care vrea să îi invite în proiect încât ar ieși o bibliotecă întreagă! Cât despre ea, mai are câteva cărți cărora i-ar plăcea să le facă o  nouă copertă – “Insuportabila ușurătate a ființei” a lui Milan Kundera; “Noaptea de sânziene” a lui Mircea Eliade și “Ploaia și alte povestiri” a lui William Somerset Maugham (“datorita acestei cărți am lucrat în diplomație timp de 8 ani” spune Noemi). De-abia așteptăm!

Accidentul – Ioana Ulmeanu și Robert Rațiu

Dama de pică – Valeria Moldovean

Și acum, vă întrebăm voi: ce copertă de carte ați reface și cum? Noi deja avem o listă lungă în minte. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *