Aseară, în cadrul galei Webstock Awards, Bookaholic.ro a primit premiul 1 la categoria Publishing. Ne bucură și ne onorează foarte mult acest premiu, este, de fapt, o victorie a conținutului de calitate și, mai ales, o victorie a cărților.

Webstock, aflat la a șasea ediție, organizat de Cristian Manafu (Evensys), este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei de Internet din România, pentru oamenii de marketing și comunicare, publisherii din mediul digital și brandurile active pe online. La Webstock Awards se premiază “cele mai inedite și creative proiecte și campanii în social media, produse în România în ultima perioadă”. Suntem foarte fericiți că ne aflăm printre ele.

Ne bucurăm foarte tare că Bookaholic este vizibil pe o piață reală, că este apreciat nu doar în interiorul lumii culturale, ci și în tot ceea ce înseamnă publishing online în România. Din juriu au făcut parte peste 20 de oameni din agenții de publicitate, companii mari sau profesioniști care activează de mult timp în mediul digital. Faptul că ei au decis că Bookaholic este cel mai bun site de conținut înseamnă foarte mult pentru noi. Mulțumim!

Premiul de aseară ne-a confirmat încă o dată că facem lucrurile bine. Ne încăpățânăm să punem în centru conținutul original de calitate, să nu facem compromisuri editoriale, morale sau de comunicare și să promovăm lectura sub toate formele ei. Dovadă stau cele aproape 2000 de articole, din care peste 500 sunt cronici de cărți. Munca din spate este foarte mare, făcută cu pasiune de oameni cu experiență relevantă în scris. Mulțumesc încă o dată echipei pentru tot ceea ce se întâmplă pe site și pentru cât suflet pun atunci când scriu – Alina Purcaru, Eli Bădică, Cristina Petrescu, Ioana Epure, Silvia Dumitrache, Adina Dinițoiu, Irina Dumitru, Oana Pulpă.

Toate acestea n-ar fi posibile fără susținere financiară. Nu credem în munca făcută gratis, așa că Bookaholic este printre puținele site-uri de cultură unde colaboratorii sunt plătiți. De aici și oamenii foarte buni care scriu, media de 3-4 articole/zi și calitatea conținutului de care vă povesteam mai devreme. În felul ăsta, lucrurile se profesionalizează. Iar toate acestea i se datorează lui Adinel Tudor care, dintr-o pasiune foarte mare pentru cărți, a făcut și susține acest proiect de mai bine de doi ani. Nu cred că există în România multe persoane care să investească necondiționat în cultură.

Le mulțumesc foarte mult și lui Alex Oda, designerul responsabil de cum arată Bookaholic (și cel care m-a convins să ne înscriem la Webstock, în ciuda împotrivirii mele cu “n-avem nici o șansă, acolo sunt proiecte mari”) și lui Andrei Gheorghe pentru bucătăria tehnică din spate.

Vă spun sincer că nu mă așteptam să câștigăm. Probabil s-a văzut asta prea bine la gală din emoțiile de pe scenă. 🙂 Finaliste au fost multe proiecte foarte frumoase, importante și vizibile, unele independente, altele făcute de branduri sau agenții. Întotdeauna am avut impresia că site-urile de cultură sunt un fel de Cenușăreasă a mediului online. Mă bucur mult să văd că m-am înșelat și că lucrurile s-au schimbat. Me happy 🙂

Și, mai ales, mulțumim că ne citiți, e cel mai important lucru pentru noi!

webstock3 webstock2 webstock1

Foto: Webstock (facebook)

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *