Săptămâna trecută, Editura Litera anunța o nouă apariție editorială în recenta colecție Buzz Books (cu moto-ul „Cărțile despre care toată lumea vorbește!”). Era vorba despre un volum câștigător al Premiului Costa pentru roman de debut, „Elizabeth a dispărut”, de Emma Healey, o carte interesantă, care, firește, ne-a atras și nouă atenția. Sperăm să îți trezească și ție curiozitatea, mai ales că îți oferim, prin concurs, posibilitatea de a câștiga unul dintre cele trei exemplare din acest volum, puse la bătaie de Litera.

Buzz Books se vrea a fi „o colecție cosmopolită, locul de întâlnire a celor mai noi opere de ficțiune contemporană – romane aflate în topurile internaționale, premiate, ecranizate sau în curs de ecranizare, traduse în zeci de limbi – cărți provocatoare, pe care abia aștepți să le citești!”, spun reprezentanții editurii Litera. Până acum, în această colecţie au apărut Maestra, de L.S. Hilton, Tot ce nu ţi-am spus, de Celeste Ng și Privilegiaţii, de Jonathan Dee, iar Văduva, de Fiona Barton, și Carol, de Patricia Highsmith, sunt în curs de publicare.

Update câștigători

(click pentru a mări capturile de ecran)

participanti concurs elizabeth a disparut

castigatori concurs elizabeth a disparut

Felicitări, Ana Deac, Dumitrina Usturoi și Oana Ungureanu!

Premiile: 3 exemplare din volumul „Elizabeth a dispărut”, de Emma Healey

Elizabeth_banner-300x250pxRoman de suspans și psihologic sofisticat și, în același timp, meditație sfâșietor de onestă asupra memoriei, identității și îmbătrânirii, „Elizabeth a dispărut” spune povestea lui Maud, o femeie în vârstă care se luptă cu ravagiile demenței senile și care începe o căutare disperată pentru a-și găsi cea mai bună prietenă, Elizabeth, despre care crede că a dispărut. Demersul ei în căutarea adevărului o va purta înapoi zeci de ani și va avea consecințe cutremurătoare.

Nimeni nu o crede însă pe Maud – nici fiica ei, Helen, nici îngrijitoarele ei, nici poliția, nici, mai ales, temperamentalul fiu al lui Elizabeth, Peter. Înarmată cu notițe scrise de mână pe care și le lasă singură și cu un sentiment copleșitor că Elizabeth are nevoie de ajutorul ei, Maud este hotărâtă să descopere adevărul și să-și salveze prietena iubită.

Dar indiciile pe care le descoperă par să o conducă tot mai departe în propriu-i trecut, la o altă dispariție rămasă nerezolvată – cea a surorii ei, Sukey, survenită la scurt timp după al Doilea Război Mondial.

În timp ce amintirile vii ale tragediei care a avut loc cu mai mult de cincizeci de ani în urmă o copleșesc, Maud găsește o nouă motivație în căutarea ei. Ar putea misterul dispariției lui Sukey să fie cheia pentru a o găsi pe Elizabeth?

„O poveste captivantă de viață. O istorie extraordinară despre o tragedie obișnuită.” – Independent

„… o scriitură detectivistică palpitantă și, în același timp, o descriere zguduitoare a suferinței mentale. Și totuși mai expresivă și mai amuzantă decât te-ai aștepta.” – Observer

„Un roman de debut fascinant.” – New York Times

Cum câștigi unul dintre cele 3 exemplare

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne răspunzi, într-un comentariu, la întrebarea „Din ce colecție a Editurii Litera face parte romanul Elizabeth a dispărut, de Emma Healey?”.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Perioada de desfășurare a concursului: 31 mai – 5 iunie, ora 23:59.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 6 iunie.

Prin participarea la concurs îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


161 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *