La sfârșitul săptămânii, între 4 și 6 septembrie, Gonsar Tulku Rinpoche, unul din principalii fondatori și îndrumători spirituali al Centrului de Înalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elveția, revine în România, la invitația Asociației Rabten Compassionate Wisdom. Seria de evenimente va începe vineri seară, 4 septembrie, la ora 19.00, printr-o conferință publică cu intrare liberă la Casa de Cultură a Studenților din București și va continua cu un week-end de prelegeri deschise la Centrul „Seeds for Happiness”, în zilele de 5-6 septembrie. 

Pentru că vineri, după prima conferință a venerabilului Gonsar Tulku Rinpoche – cu tema „Viziunea buddhistă asupra suferinței și remediului ei” -, de la Casa de Cultură a Studenților, va fi lansat volumul Să învingem egoismul, semnat de Geshe Rabten, vă propunem, împreună cu cei de la Asociația Rabten, organizatorii conferinței, un concurs în care veți putea câștiga unul dintre cele trei exemplare puse la bătaie din această nouă carte.

Update câștigători

participanti rabten 1

participanti rabten 2

castigatori rabten

 

Așadar, câștigătorii celor trei exemplare „Să învingem egoismul”, de Geshe Rabten, sunt Corina Covaci, Cristian Deniza Irena și Aliona Chirosca. Felicitări!

Premiile – trei exemplare ale volumului „Să învingem egoismul”, de Geshe Rabten

„Să învingem egoismul”, de Geshe Rabten Rinpoche, este o tălmăcire a unui text Dharma important, ce cuprinde un antrenament complet al minții în șapte puncte (capitole, reguli). Această carte este o învățătură concisă transmisă sub formă de sfaturi personale, predată de Geshe Rabten la Dharamsala în 1973, care descrie cu desăvârșire metoda de dezvoltare a Bodhicittei inițiindu-ne treptat la viziunea ființelor iluminate.

Sa invingem egoismul

Extras din carte:

​„Aceste sfaturi izvorâte din practica personală a marilor Maeștri buddhiști tibetani, revelă clar și cu o precizie uluitoare de unde provin toate încercările și conflictele noastre individuale și colective, de fapt toate relele; dar ele ne indică și cum să le depășim cu temeritate. Să învingem egoismul ne pune la dispoziție metoda cea mai eficientă și ingenioasă pentru a birui total egoismul.​

Aplicate minții noastre, aceste instrucțiuni vor fi extrem de folositoare. Trăim cu toții, în fiecare clipă, experiențe dificile, care la bază nu au nimic altceva decât egoismul, “îndrăgirea” de sine. Din toate remediile, aceste instrucțiuni sunt cele mai eficiente pentru a extirpa ceea ce constituie rădăcina tuturor problemelor noastre și tocmai de aceea ele sunt predate. Fie ca mulțumită acestei metode să reușim să ne învingem egoismul”.

Despre autor, citiți mai multe detalii aici.

Cum câștigați unul dintre cele trei exemplare ale volumului „Să învingem egoismul”

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne spuneți, într-un comentariu, cum se numește conferința pe care Gonsar Tulku Rinpoche o va susține vineri, 4 septembrie.

(Răspunsul poate fi găsit aici.)

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar cei trei câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 31 august –  2 septembrie (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 3 septembrie și vor trebui să-și ridice premiul vineri, 4 septembrie, după ora 19:00, de la Casa de Cultură a Studenților din București, în timpul sau după conferința publică oferită de Rabten.

Mult succes!

34 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *