La începutul ultimei luni de vară apărea, la Editura Litera, un volum care cred că ar trebui să fie citit de cât mai mulți oameni interesați de lumea în care trăim. Se numește „Panama Papers”, a fost publicat în aprilie 2016 în original și tradus deja în mai bine de zece limbi. Volumul a fost scris de Bastian Obermayer și Frederick Obermaier, doi jurnaliști de investigație germani. În carte, ei povestesc, grosso modo, despre experiența lor cu John Doe și acum celebrele dezvăluiri care i-au urmat. Pentru cei care n-au ajuns încă la „Panama Papers”, avem o veste bună: împreună cu prietenii de la Editura Litera, oferim, prin concurs, 3 exemplare din volum. Să începem toamna bine.

Update câștigători

participanti-concurs-panama-papers

castigatori-concurs-panama-papers

Felicitări, Clipa Narcisa, Dorel Răican și Sorin Grad!

Premiile: 3 exemplare din volumul „Panama Papers”

Panama Papers”, bestseller internațional, carte scrisă de jurnaliști de investigație premiați, ne oferă date despre firme secrete offshore a zeci de şefi de state şi de dictatori, în peste 350 de pagini care explică în detaliu cum se câştigă miliarde prin comerţul de arme, droguri, diamante de război şi alte afaceri murdare şi subiecte ce aduc în faţa ochilor cititorilor modul în care magnaţii lumii eludează fiscul.

panama papersBastian Obermayer și Frederick Obermaier au fost primii care au avut acces la documentele Panama și au făcut parte anterior dintr-o echipă de jurnaliști care au dezvăluit Offshore Leaks, Luxembourg Leaks și Swiss Leaks.

Autorii cărții explică aici cum au început și cum s-au derulat cercetările în cazul Panama Papers.

Inegalitatea de venituri este una dintre problemele definitorii ale vremurilor noastre. Ne afectează pe toţi, din lumea întreagă. Dezbaterea despre creşterea sa bruscă s-a dezlănţuit de mulţi ani, iar politicienii, oamenii de ştiinţă şi activiştii sunt neputincioşi în a opri acest fenomen, în ciuda numeroaselor discursuri, a analizelor statistice, a câtorva proteste firave şi a dezvăluirilor ocazionale. Totuşi, o întrebare rămâne: de ce? Şi de ce acum?

Documentele Panama Papers furnizează un răspuns convingător la aceste întrebări: corupţia masivă, generalizată. Şi nu este o coincidenţă că răspunsul vine de la o firmă de avocatură. Impactul colectiv al acestor eşecuri [al băncilor, al autorităţilor de reglementare financiară şi fiscale, al instanţelor judecătoreşti, al instituţiilor media, al profesiunilor juridice] este o eroziune completă a standardelor etice, care conduce în cele din urmă la un nou sistem pe care continuăm să îl numim capitalism, dar care este echivalent cu sclavia economică.

Alte informații despre volum sunt de găsit aici.

Cum câștigi unul dintre cele 3 exemplare „Panama Papers”

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne răspunzi, într-un comentariu, la întrebarea „Ce scriitor credeți că ar fi potrivit pentru a scrie Panama Papers, varianta ficțională?”.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Perioada de desfășurare a concursului: 13-20 septembrie, ora 23:59.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 21 septembrie.

Prin participarea la concurs, îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Mult succes!

44 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *