După cum știți, excelenta carte a lui Adrian Schiop, Soldații. Poveste din Ferentari, și-a regăsit locul și în film, în regia Ivanei Mladenovic. Este una dintre cele mai bune cărți românești apărute în ultimii ani, a cărei cronică o puteți citi aici. E o carte cu multe straturi, diaristic-antropologică, o poveste a marginaliilor, a periferiei, o poveste de dragoste a unei relații gay cu o dinamică foarte complicată, o poveste a microuniversurilor din cârciumile de cartier, a contrastelor puternice și inegalităților din societate. Și multe altele! Vă spunem din nou, e o carte extraordinară.

Cum filmul intră în cinematografe pe 2 februarie (și abia așteptăm să îl vedem!), ce pregătire mai bună este pentru mersul la cinema decât să (re)citim înainte cartea?Ca să nu mai zicem că în film joacă chiar Adrian Schiop, autorul cărții.Avem așadar cinci volume de dat, câte unul pe săptămână.

Ce trebuie să faceți? Răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: “Ce altă carte care abordează un subiect tabu în general, luptă cu prejudecățile tradiționale sau arată o realitate socială mai puțin cunoscută recomanzi?”.

În fiecare luni, timp de cinci săptămâni, vom trage la sorți un câștigător dintre toți cei care au comentat la momentul respectiv.

Câștigători: Diana Tout, Alex Ciprian, Alina Olteanu, Adrian Lazăr, Marinela Aanei Morariu

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


51 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *