castiga cartea Ganduri fara ganditor de Mark Epstein

Săptămâna viitoare va debuta cu un eveniment special organizat de prietenii de la Editura Herald. Acesta se numește Mindfulness – o nouă perspectivă în psihologie și va prilejui luni, 19 mai, ora 19, la Librăria Humanitas Cișmigiu, lansarea a două volume: Mindfulness pe înțelesul tuturor de Bhante Guranatana (despre care v-am vorbit, pe scurt, aici) și Gânduri fără gânditor. Psihoterapie dintr-o perspectivă buddhistă de Mark Epstein, o carte necesară tuturor celor care vor să îmbine spiritualitatea orientală cu psihologia occidentală în viața de zi cu zi.

UPDATE câștigători: Alexandru Nita, Stana Mariana Simona, Petrescu Paula.

Cărțile au devenit deja aliatele psihologilor în diverse terapii, fiind folosite astăzi,de exemplu, în diverse colțuri ale lumii, ca tratare a depresiei. Așa că un volum precum Gânduri fără gânditor, scrisă de un psihiatru care predă la Universitatea din New York, la Școala de medicină, și practică meditația buddhistă, nu poate fi decât pasul următor pentru cititorii pasionați, pentru cei care sunt autodidacți și care vor să-și găsească echilibrul prin intermediul a două discipline: una terapeutică și cealaltă spirituală.

Mai mult, din prezentarea volumului aflăm că, la publicare, ”această carte deschidea calea spre noi orizonturi și a lansat o uriașă provocare pentru interesul manifestat față de modul în care spiritualitatea orientală poate să întărească bazele psihologiei occidentale. Începând de atunci, lumea buddhismului și cea a psihoterapiei au înaintat laolaltă construind o nouă înțelegere revolutionară a ceea ce reprezintă o viață emoțională sănătoasă. În introducerea sa introspectivă la cea de-a zecea ediție aniversară, Mark Epstein dă glas reflecțiilor sale despre această revoluție și analizează modul în care este posibil ca ea să evolueze în viitor”.

Iar Dalai Lama spunea, în cuvântul înainte al volumului, că ”Gânduri fără gânditor va oferi nu doar o seamă de insight-uri utile pentru terapeuți, dar totodată va stimula în continuare interesul pentru studiu și cooperare între terapeuți si cei care urmează calea meditativă”.

Având toate acestea în vedere, ne-am gândit că voi, cititorii noștri, ați dori să aveți în bibliotecă un asemenea volum. Împreună cu cei de la Editura Herald oferim trei exemplare din cartea Gânduri fără gânditor. Psihoterapie dintr-o perspectivă buddhistă de Mark Epstein.

Pentru a intra în tragerea la sorți, trebuie să respectați cerințele acestui concurs:

– să ne răspundeți, în comentarii, la întrebarea ”Ce alte metode folosiți, în afara meditației, pentru a trece peste obstacolele cotidiene și a vă păstra armonia interioară?”;

– să vă semnați cu numele real și complet;

– să lăsați o adresă de e-mail validă pentru a fi contactați ulterior pentru trimiterea premiului.

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a acestui concurs: 16 mai – 19 mai, ora 11 a.m.

Mult succes!

32 comentarii
  1. Andreea Pahontu

    O comedie buna, indiferent ca este sub forma unui film, a unei piese de teatru sau la un show de stand up comedy.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *