Cum sunt definiti scriitorii in Urban Dictionari

Citesc Flavorwire destul de des, ceea ce sper că faceți și voi, căci este un site cultural foarte fain, cu redactori serioși și articole foarte diverse (vi l-am mai recomandat). Când văd vreun material interesant pe la ei, uneori nu mă pot abține și pornesc de la ideea lor, mă documentez, iar câteodată scriu aici despre acel subiect. Cel mai recent astfel de articol l-am văzut ieri și se intitula Absurd Urban Dictionary Definitions of Famous AuthorsIdeea este destul de simplă: jurnalista care l-a scris s-a dus pe dicționarul urban (sunt convinsă că ați mai căutat, din când în când, cuvinte acolo) și a căutat câțiva scriitori super cunoscuți. Ce a găsit a amuzat-o și îngrozit-o în același timp.

Aceeași reacție am avut-o și eu când am citit definițiile oamenilor (bănuiesc că știți că Urban Dictionary are cuvinte introduse de public) în ceea ce privește un scriitor sau altul. Inițial, mi se părea o glumă bună și m-a amuzat.

Dar apoi, plecând de la Flavorwire direct pe Urban Dictionary și căutând scriitorii mei preferați, am realizat că modul în care sunt definiți aceștia mă înspăimântă. Și asta deoarece, de cele mai multe ori, sunt definiții-schițe, se alege o trăsătură a autorului și se mizează pe ea (cum ar fi alcoolismul – Hemingway este sinonim cu ”bețiv”, de exemplu, sau un defect fizic). Fără a se menționa, de cele mai multe ori, operele lor – sau, dacă se menționează, nu se încadrează deloc într-un context, nu se detaliază etc. Iar cele mai urâte cazuri sunt cele în care omul care a introdus definiția își exprimă gustul personal vizavi de scriitorul respectiv și cam atât. Iar acest lucru este cam de-a râsu’ – plânsu’.

N-am putut să nu mă întreb dacă cei care caută un autor în Urban Dictionary rămân cu informația de acolo sau se duc și pe alte site-uri, mai specializate și mai bune. Sper că se practică ultima variantă, altfel este cam trist.

Înainte să citiți câteva exemple de cum sunt definiți scriitorii în Urban Dictionary, trebuie să vă mai spun că am căutat câteva sute de nume de autori, de la cei foarte cunoscuți din Europa, America Latină, Africa, și până la cei din România (un Mircea Cărtărescu, un Norman Manea, o Nina Cassian etc.). N-am găsit nimic. Așa că am tras concluzia că-s mai mult autori americani ”explicați” (ceea ce este, cumva, de înțeles).

Dintre toate căutările personale, am ales zece scriitori, iar din selecția celor de la Flavorwire încă cinci autori. Vă prezint de-a râsu’ – plânsu’: cum sunt definiți scriitorii în Urban Dictionary.

 

f_scott_fitzgeraldScott Fitzgerald

(definiția completă aici)

He was a writer who had it all: class, charm, genius and alcohol dependence. He loved the bottle, but by god, that’s no crime. Scott Fitzgerald helped Hemingway get published with Charles Scribner and Sons, a fact people often overlook. In return, Hemingway treated him like a douche. Scott Fitzgerald is the original rock star writer, making as much as 3,000 dollars for a short story to the Saturday Evening Post (This is in the twenties mind you, so imagine the equivalence in today’s economy). He wrote hard, drank harder, and died tragically at forty four in Hollywood.

Definitia numelui autoarei Margaret AtwoodMargaret Atwood

(definiția completă aici)

1. A Canadian author who was mistakenly titled as Canada’s number one author.

definitia scriitoarei J.K. RowlingJ.K. Rowling

(cu multe intrări în dicționar)

7. Queen of the literary world. Praise her.

J.K. Rowling is the woman who saved my life. I owe her so, so much.

10. An author who is having trouble cranking out new Harry Potter books.

Damn, he’s pulling a J.K Rowling on us.

12. GOD

J.K Rowling is the author of the Harry Potter series and changed millions of lives!

definitia scriitorului allen ginsbergAllen Ginsberg

(definiția completă aici)

3. A guy who enjoyed touching men while nude.

that man named allen ginsberg there is touching another poet… they are both nude.

definitia scriitoarei Sylvia Plath in Urban DictionarySylvia Plath

(definiția completă aici)

1. Literal: To screw a chick who has her head in an oven. (Use electric ovens for practice and gas for game-time).

2. Figurative: To screw a chick who is severely depressed.

My girlfriends been down in the dumps ever since she failed her midterm. I’ve still been sylvia plathin’ her though.

definitia scriitorului Oscar Wilde in Urban DictionaryOscar Wilde

(definiția completă aici)

5. A minor author most famous for being homosexual, at at time when homosexuality was considered a myth.

His most famous works consist of:

Being Pink

Gay for a Day

My Happy life

Oscar Wilde was homosexual.

definitia scriitorului Charles DickensCharles Dickens

(definiția aici)

1. Rap word for penis, used when it’s useful for rhyming. Rarely used.

2. A popular author and street fighter, Charles Dickens grew up in the 1800s writing books and punching townfolk in the face. Died in 1870 after choking on a book.

3. One of the greatest authors EVER. The people who call him boring are shallow losers who have no lives or insight.

4. A man whose sole purpose in life was to write books that would in the future make children in schools feel very bored and sleepy and torment high schoolers forever.

6. An asshole author, who saw into the future and wrote shitty books to punish young souls. Ex: A Tale of Two Shitheads (Cities)

guy 1: Dude yesterday i finally finished sparknoting A Tale of Two Cities. It sucked!

guy 2: I know man, if Charles Dickens (Dickhead) was still alive, i would shove his books up his ass.

definitia scriitoarei Emily Dickinson in Urban DictionaryEmily Dickinson

(pentru restul sensurilor absurde ale definiției, mergeți aici)

3. Some stupid cunt that wrote poetry and sucked it hard at life. She locked herself up in her damn house then worried her ass to death. Possibly committed suicide.

Emily Dickinson’s poetry sucked just as bad as her dome.

Emily Dickinson’s poetry reminds me of a 5th street whore, cheap, depressing, and repetitive.

definitia scriitorului Robert Frost Robert Frost

(definiția aici)

1. A famous poet

2. Not a punk ass bitch

3. An anonymous YouTuber who doesn’t show his face, but wears blue spandex, and looks like a muscley Slender man. He talks shit about a lot of people specifically girls he liked one.

Calls himself a ‘real life superhero’ but doesn’t ever actually get off his ass, other than to eat or go the bathroom.

He’s pretty much on skype all day, complaining about people over the internet, because he’s butthurt.

4. A famous poet who used to draw inspiration from beating his wife like chris brown.

J.D. SalingerJ.D. Salinger

(definiția aici)

2. Author of catcher in the rye.

After becoming so famous he became a hermit and does not leave his house, do interviews, or anything.

J.D. Salinger just sits in his house and waits to die.

 

Și o selecție a selecției celor de la Flavorwire (top 5 personal)

scriitoarea Virginia WoolfVirginia Woolf

(definiția aici)

1. Pretentious Poseur: Do you know Virginia Woolf? No? She’s like one of the coolest writers around, dude. I can feel her pain man. Life is pain. I want to drown myself too.

scriitorul Mark TwainMark Twain

(definiția aici)

1. A man who came up with approximately 50% of all quotes used today.

“Let there be light” —God famously quoting Mark Twain

5. he lived in hanible a small town with nothing much there.

old writer that lived in the day he was a pimp

scriitorul Edgar Allan PoeEdgar Allan Poe

(definiția aici)

3. Basically:

His mom died, his adopted mom died, his wife died, his aunt died, his second wife died and then he died. So, that sucks.

scriitorul Lewis CarollLewis Carroll

(definiția aici)

3. The world’s first stoner.

There is no way Lewis Carroll could’ve written the Alice in Wonderlandsaga sober. I don’t know what they had back in the 19th century that could get you high, but whatever it was he was doing it!

scriitoarea Harper LeeHarper Lee

(definiția aici)

1. Harper Lee…here’s a kick from every school child for the next 500 years!!

 

3 comentarii
 1. Cris

  Foloseam si eu dictionarul acela pentru a gasi sensurile unor termeni argotici din diferite melodii. Nu gaseam explicatii in alta parte si urbandictionary chiar era bun pentru asta (si doar pentru asta) si uneori mai scriam si eu definitii acolo. Cred ca atunci cand citesti un articol pe internet “fan-made” sau cand stii ca nu e ceva documentat, trebuie sa ai o oarecare retinere in a da crezare 100% acelor informatii si cred ca nimeni nu-i atat de naiv incat sa ia drept axiome definitiile de acolo care mai degraba sunt niste parodii sau niste glume in care trebuie sa cauti samburele de adevar.

  Aaah tocmai am cautat si eu, de curiozitate, despre Virginia Woolf pe UD si am gasit urmatoarea definitie (eu doar la prima ma uit ca de obicei e cea mai apropiata de adevar):
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Virginia+Woolf

  Articolul de la Flavorwire a scos din context poantele si au parut cu totul altceva decat trebuiau sa fie (si anume o ironie la adresa celor care se dau rotunzi aruncand nume faimoase fara sa fi citit ceva scris de ei).

  Formatul de la U.D. este ca in prima parte sa explici termenul/ expresia cat mai bine si succint, iar in a doua parte, cu scris italic, sa folosesti acel termen/ expresie intr-un enunt. De obicei lumea pastreaza o nuanta de seriozitate in definitie, iar in partea de exemplificare arunca o gluma (probabil pentru ca glumele le retinem mai usor). Parerea mea e ca U.D. este un site folositor, dar, ca in orice platforma publica, exista si “trolls” (cf. U.D.: troll = one who posts a deliberately provocative message to a newsgroup or message board with the intention of causing maximum disruption and argument) care strica ce realizeaza altii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *