Câţi dintre noi nu au cărţi care au ajuns deja la a treia generaţie? Cărţile vechi, îngălbenite, mărturii ale unor alte vremuri, peste care au trecut părinţii sau bunicii noştri şi care au o valoare simbolică nemăsurată? Din păcate, de multe ori trecerea timpului lasă urme pe ele şi componenta estetică a acestora se mai găseşte puţin avariată. Din fericire, există o solutie de-a dreptul fermecătoare pentru recondiţionarea acestora.

De asemenea, într-o cameră deja colorată şi vie, una din aceste soluţii poate uniformiza cromatica bibliotecii noastre, fără ca toate volumele să fie din aceeaşi colecţie.

Mai jos sunt câteva exemple de copertare a unor cărţi vechi în moduri foarte simpatice şi potrivite nevoii oricărui mândru posesor de cărţi.

Se poate ajunge de la asta

la asta

fără prea mult efort, dar cu un efect spectaculos.

 

Hârtie într-o culoare caldă şi scris de mână cu alb, un mod frumos de a personaliza.

Sursa

Sau un font care se poate obţine cu şablon.

Sursa

Dacă aveţi o bibliotecă foarte organizată sau găsiţi o metodă de a vă inventaria comorile fără să apară titlul pe cotor, există câteva modele de copertare adorabile:

Sursa

Sursa

Sursa

Sursa cu tutorial

Sursa

Sursa cu tutorial

Pentru “computer geeks”:

Sursa

Hărţile vechi pot fi folosite în acest scop.

Sursa

Nuanţe pastelate pentru o romantică incurabilă:

Sursa

Aici găsiţi instrucţiuni de copertare, iar toate impresiile scrise de cei care au adaptat una din aceste idei au fost pozitive, deoarece operaţiunea nu este complicată, dar efectul este minunat.

2 comentarii
 1. Gabriel Paiu

  ” Poeme pentru omul din tine ”

  O idee de coperta pentru o carticica de poeme ?

  Multumesc!
  Gabriel

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *