Doina Ioanid se va afla în perioada 8-10 iunie la Paris, la Marché de la poésie, un eveniment care are o bună tradiție și receptare și se află la cea de-a 35 ediție. La acest Marché de la poésie,  autoarea va avea o serie de dedicații la standul Editurii Atelier de l’agneau, pentru cartea Le collier de cailloux – Poèmes de passage (Poeme de trecere), volum tradus de Jan H. Mysjkin și publicat anul trecut. Va fi prezentă și la lectura-performance și expunerea tabloului făcute după un poem scris în franceză, pe tema effacement, la cererea Wandei Mihuleac, duminică 10 iunie, între orele 17.00 și 18.00. 

Pe 9 iunie, va avea loc la libăria Folie d’encre din Saint-Ouen o lectură din volumul bilingv Boucles d’oreilles, ventres et solitudes (acesta cuprinde două volume: E vremea să porți cercei și Cartea burților și a singurătății), tradus de Jan H. Mysjkin și apărut la Editura Cheyne, nominalizat la Le Prix des découvreurs 2016-2017. Doina Ioanid va citi la ora 19.00, alături de alți doi autori francezi. Iar pe 10 iunie, va avea loc o lectură din volumul Le collier de cailloux – Poèmes de passages la café-barul Palais, alături de alți doi autori: José Vidal-Valicourt și Aldo Qureshi, începînd de la 19.30.

Aceste lecturi se vor face la invitația editorilor, cu sprijinul traducătorului Jan H. Myskin, precum și cu sprijinul Institutului Cultural Român. Și cu entuziasmul Wandei Mihuleac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *