Editura ALL le oferă elevilor, profesorilor și părinților un manual neoficial de fizică pentru clasa a VI-a: FIZICĂ. Manual (neoficial) pentru clasa a VI-a, autor: Mihail Penescu.

Varianta digitală a manualului poate fi descărcată gratuit de pe site-ul www.all.ro în format PDF, începând cu data de 29 august 2018.

Varianta printată va fi disponibilă în librării de luni, 17 septembrie 2018. Ea poate fi comandată în avans pe site-ul Editurii ALL. Preţul de librărie va fi de 19,90 lei, iar site-ul editurii oferă o reducere de 40%.

Alcătuit din 10 capitole și 42 de lecții care urmăresc cu fidelitate programa analitică, manualul reprezintă o sursă de informații independentă și completă, pe care elevul se poate baza fără să fie necesar să apeleze la alte cărți.

Manualul a fost supus procesului de evaluare organizat de Centrul Național de Evaluare și Examinare, plasându-se pe poziția a treia, cu un punctaj de 92,25. În urma contestației depuse de autor, manualul reevaluat a obținut doar 82,5 puncte, insuficient pentru a fi considerat aprobat (punctaj minim 85 de puncte). Ca urmare, volumul a fost finalizat de Editura ALL şi le este oferit elevilor şi profesorilor pe o piaţă liberă.

Acesta este primul manual dintr-un proiect care prevede un set complet de manuale de fizică pentru gimnaziu. Autorul a pornit în această întreprindere din dorința de a pune la dispoziția elevilor și a profesorilor un text ordonat și complet care să poată constitui o bază a dialogului profesor-elev.

Mihail Penescu a fost asistent universitar şi lector la Catedra de Fizică Atomică şi Nucleară a Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii din Bucureşti, între anii 1981 şi 1994. Este autorul mai multor lucrări adresate învăţământului preuniversitar. Are convingerea că, pusă în lumina potrivită, fizica are toate atuurile pentru a deveni, în ochii tuturor elevilor, cea mai fermecătoare dintre științe.

Grupul Editorial ALL, din care face parte Editura ALL, a acumulat, de-a lungul timpului, un portofoliu impresionant de carte educaţională, începând cu manuale şi auxiliare pentru ciclul primar şi terminând cu lucrări şi manuale care se adresează studenţilor şi celor care urmează studii post-universitare. Pentru ciclurile gimnazial şi liceal, elevii folosesc în continuare manuale publicate sub emblema ALL și aprobate de Ministerul Educaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *