![](https://www.bookaholic.ro/wp-content/uploads/2017/04/Predarea-bazată-pe-atașament.-Cum-să-creezi-o-clasă-tribală-Louis-Cozolino-700x340.jpg)
Creierele umane sunt programate pentru viața socială, iar capacitatea elevilor de a învăța este profund influențată de calitatea legăturii de atașament pe care aceștia o stabilesc cu educatorii și colegii lor. Un atașament securizant nu doar că va garanta o stare de bine în clasă, ci va optimiza tot procesul de învățare, prin întărirea motivației, prin reglarea anxietăților și prin facilitarea neuroplasticității. Plecând de la aceste premise, cartea înfățișează un model pentru o clasă bazată pe atașamente securizante, explorând modul în care relația educator–elev devine crucială pentru a crea niște clase și comunități școlare de tip „tribal”, cu funcție de susținere afectivă. Cartea este un îndemn către învățători și profesori, pentru a conștientiza rolul crucial al legăturilor sociale în optimizarea procesului educativ.
„Avem nevoie, mai mult ca oricând, de o transformare profundă a modului în care definim și practicăm învățarea pentru că, deși toată lumea spune că trăim într-o societate bazată pe cunoaștere și pe învățare, aproape nimeni nu mai vrea să învețe…Învățarea a fost alterată de gratificarea imediată, de evaluările fără sens, de presiunile instituționale și sociale de tot felul, de ierarhii și mai ales de neînțelegerea modului în care ne angajăm ca ființe umane în acest proces. Cozolino ne propune o soluție naturală, inedită și simplă: readucerea dimensiunilor socială și emoțională în învățare prin predarea bazată pe atașament” – Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti.
Louis J. Cozolino este profesor de psihologie la Universitatea Pepperdine din Los Angeles. A scris cărți dedicate neuroștiințelor și psihoterapiei.
Predarea bazată pe atașament
Louis Cozolino
Nr. de pagini: 312
Pret: 39.00 RON
Traducere din engleză de Camelia Dumitru
Anul apariţiei: 2017
Format: 145 x 205 mm, paperback
Cuprins
Mulţumiri
Partea I: Creierul social
Capitolul 1. Puterea atașamentului
Capitolul 2: Creierul social
Capitolul 3: Modelarea creierului
Partea a II‑a: Inhibarea învățării
Capitolul 4: Stresul și învățarea: conexiuni vitale
Capitolul 5: Cum să ajungi la elevii „needucabili”
Capitolul 6: De la intimidare (bullying) la epuizare (burnout): cum îi subminează stresul social pe elevi și profesori
Partea a III‑a: Activarea creierului pentru învățare
Capitolul 7: A fi văzut și a te simți înțeles
Capitolul 8: Joc, explorare și învățare
Capitolul 9: Spunerea de povești: cea mai veche oră de curs
Partea a IV‑a: Accesarea instinctelor sociale primitive
Capitolul 10: Cercurile tribale de lucru în acțiune
Capitolul 11: Călătoria eroului și căutarea înțelepciunii
Capitolul 12: Chemări mai înalte — Aprofundarea experienței
Exerciţii
Bibliografie
Sugestii de lectură
Resurse suplimentare
Comunicat emis de Grupul Editorial Trei