Când vine vorba despre titluri ciudate de cărţi, după ce aţi văzut câteva dintre ele aici, m-am gândit că, probabil, nimic nu o să vă mai mire. Şi totuşi, când veţi auziţi de cartea prezentată azi şi numită I Could Pee on This, parcă văd cum se ridică o sprânceană sau două.

Dar nu vă impacientaţi, ci permiteţi-mi să vă spun şi continuarea titlului, ca să înţelegeţi mai bine despre ce este vorba: And Other Poems by Cats. Să însemne asta că mâţele atât de iubite de mulţi dintre noi, nu doar citesc (a se vedea pisicultzii), ci şi scriu? Oricât de mult ne-ar fi plăcut asta, răspunsul rămâne nu.

Noroc cu Francesco Marciuliano, autorul cărţii amintite, mare iubitor de mâţe şi probabil vorbitor de pisicească, care s-a gândit să ne explice tuturor, în versuri, ce le trece prin minte felinelor de apartament.

Aşa cum probabil e de la sine înţeles, Francesco, un new yorkez autor de benzi desenate, care a scris şi pentru Onion News Network, e un tip plin de umor.

După cum spune, nu-şi aminteşte vreun moment din viaţa sa în care să nu fi fost înconjurat de pisici. Dacă după naştere a fost întâmpinat de Bettina, siameza părinţilor lui şi de-a lungul timpului familia sa a avut în grijă şi câte douăsprezece pisici odată, cele care i-au marcat existenţa au rămas cele două mâţe ale sale, Boris şi Natasha, cărora de altfel le este dedicată cartea. Ce şi-a dorit autorul?

What I really wanted was to write a book about how cats see people, see the world, and see themselves (both figuratively and literally when confused by their own reflection).

 

 

Cei care au acasă adorabile ghemotoace de blană, se vor amuza cu siguranţă când vor descoperi în paginile cărţii atitudini, capricii şi reacţii dintre cele mai ciudate şi uneori exasperante pe care le recunosc la mâţa din dotare.

Poeziile, cu titluri ca This Is My Chair, Kneel Before Me, Who Is That on Your Lap, Nine Lives încearcă să exprime gândurile şi dorinţele pufoaselor, se concentrează pe diferite aspecte ale personalităţii lor şi ne prezintă întâmplări din viaţa de zi cu zi a pisicilor, din care nu lipsesc cutiile, tastaturile, mâncarea furată de prin bucătărie sau înţepenirea printre crengile bradului de Crăciun.

Cartea a fost publicată anul trecut de cei de la Chronicle Books, şi în paginile ei, pe lângă poezii, veţi găsi – aşa cum era normal – poze frumoase cu nebunatice pisicuţe.

Surprizele din partea lui Francesco Marciuliano nu se opresc aici, fiind un iubitor al animalelor în general, el s-a gândit şi la cei care preferă compania câinilor, aşa că, pe 23 iulie anul acesta este aşteptată cartea sa numită I Could Chew on This and Other Poems by Dogs. O aşteptăm cu interes, dar până atunci, să ne delectăm cu nişte poezioare pisiceşti.

Surse: mediumlarge.wordpress.comeslite.comholycool.netdailydawdle.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *