Recunosc că am fost extrem de uimită când am dat peste o referire la noul joc video care va apărea anul acesta și care poartă numele scriitorului Franz Kafka. Nu știu de ce, poate pentru că ”joc” și ”Kafka” nu par cuvinte compatibile? 🙂 În plus, nici eu nu mă încadrez în categoria de gamer, așa că am luat-o ca pe o glumă nesărată – un joc video inspirat din Twilight serios că nu mi s-ar fi părut ciudat!

Așa că m-am pus pe căutat și iată, informația era adevărată. Cel care a creat jocul video se numește Denis Galnin. Acesta afirmă că este inspirat din operele lui Franz Kafka și că va fi unul de aventură (!):

The hero named K. gets a sudden offer of employment. And this event changes his life, forcing him to make a distant voyage. To his surprise, the world beyond his homeland appears to be not as normal as he would think. Together with the hero you will experience an atmosphere of absurdity, surrealism, and total uncertainty”.

Absurd și suprarealism într-un joc video? Hit it! Vreau s-o văd și pe-asta! 🙂 Cine va cumpăra sau cine se va juca așa ceva, dacă n-avem arme, mașini sau fotbal, nu știu. Dar mie-mi sună bine proiectul. Și mi-a plăcut și trailerul.

Despre cum a fost creat jocul, despre personaje și ultimele noutăți, intrați cu încredere pe blogul jocului

A propos, ați văzut minunata copertă creată de designer-ul Jamie Keenan pentru o nouă traducere a Metamorfozei lui Kafka? Via

Metamorfoza coperta

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *