Filmul „Jocurile foamei: Revolta – partea a doua” – capitolul final din celebra serie „Jocurile foamei / The Hunger Games”, ecranizată după romanele cu acelaşi nume scrise de Suzanne Collins – a debutat pe primul loc în box-office-ul românesc, având peste 77.000 de spectatori în primul weekend de la lansare şi încasări de peste 424.000 de dolari americani, devenind astfel şi filmul din franciză cu cel mai bun opening weekend din România. Mai mult, producţia se situează pe locul cinci în topul anului în ceea ce priveşte încasările în weekendul de debut, urmând filmelor „Furios şi iute 7”, „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, „Minionii” şi „SPECTRE”, cel mai recent film din seria britanică „James Bond”.

Filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea a doua / The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 20 noiembrie 2015, fiind distribuit în format 3D şi 4DX, iar din 27 noiembrie va fi disponibil şi în format IMAX 3D.

Jocurile imaginaţiei şi ale tehnologiei inovatoare

Echipa de producţie a filmului a ales locaţii din Franţa şi Germania pentru a deveni spaţiile potrivite de desfăşurare a acţiunii şi de potenţare a efectelor speciale. Cum este, spre exemplu, clădirea „L’espace Abraxas” din Paris, unde are loc una dintre cele mai copleşitoare secvenţe din film: cea în care personajele sunt „inundate” ameninţător de un şuvoi negru de mâzgă. „M-am gândit imediat ce tare o să se arate scena asta la IMAX, unde o să poţi vedea de sus până jos aceastră structură enormă”, mărturiseşte actorul Josh Hutcherson, care îl interpretează pe Peeta în film.

Producătorii au anticipat entuziasmul de a vedea „Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua” pe un ecran imens, care îi satisface la nivel de lumină, culoare, sunet chiar şi pe cei mai pretenţioşi dintre fani. „În acest capitol final, descoperi amplitudinea cu adevărat epică la care ajunge aventura lui Katniss odată întoarsă pe străzile Capitol-ului. Francis (Lawrence, regizorul, n.r.) a resuscitat scenele din Capitol într-o aşa manieră că filmul devine o experienţă incredibilă la IMAX”, spune producătoarea Nina Jacobson. Cu alte cuvinte, depăşeşte orice aşteptare emoţională, epică şi vizuală, iar sala T IMAX de la Cinema City din AFI Palace Cotroceni este locul unde experienţa cinematografică devine una cu adevărat impresionantă, după cum au recunoscut şi cei care au luat parte la avanpremiera filmului.

Mai jos găsiţi câteva impresii înregistrate imediat după vizionarea filmului în IMAX, de la Irina Margareta Nistor (critic de film), Maria Radu (cântăreaţă), Alice Năstase-Buciuta (scriitoare), Andrei Aradits (actor), Mircea Zara (prezentator TV), Alin Gălăţescu (critic de modă), Daniel Niţoiu (prezentator TV) şi Ionuţ Bunescu (blogger):

 

Comunicat de presă Forum Film România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *