Din câte vă amintiți, ne-a plăcut tare mult Fiesta în bârlog a scriitorului mexican Juan Pablo Villalobos – citește cronica. Ne bucurăm deci să aflăm că acesta se va afla în România între 13 și 15 martie, pentru a-și promova cartea. Vor fi două evenimente la București și unul la Timișoara, scriitorul fiind invitat înainte în Franța, unde este nominalizat la un important premiu literar, și în Bulgaria.

În București, ne vom întâlni cu el la Energiea, pe 13 martie, la ora 19:00, pentru o seară de povești despre literatură, Mexic dar și despre autorul însuși. Pe 14 martie, la ora 18:30, va avea loc lansarea oficială a cărții la Institutul Cervantes. Cât despre timișoreni, aceștia se vor putea întâlni cu scriitorul pe 15 martie, la Salonul de Carte Bookfest.

Scurtă biografie:

Juan Pablo Villalobos (n. 1973, Guadalajara) este unul dintre scriitorii contemporani în plină ascensiune. Prozator, eseist şi critic literar, obişnuieşte să abordeze în textele sale teme surprinzător de diverse, de la influența avangardei asupra operei lui César Aira, la “tangologie”, ejaculare precoce şi literatura latinoamericană în prima jumătate a secolului XX. A fost bursier al programului Alßan, finanţat de Uniunea Europeană, şi a obţinut un doctorat în teoria literaturii şi în literatură comparată la Universitatea Autonomă din Barcelona. De origine mexican, trăieşte de câţiva ani în Brazilia.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *