Poate că ați fost vreodată curioși să știți ce tot citește personajul Don Draper (Jon Hamm) din serialul Mad Men (a primit 4 Globuri de Aur!). Acesta este unul dintre cei mai buni, talentați și faini oameni de publicitate din câți am văzut, deși nu l-aș considera chiar un cititor pur sânge. Așa că, recunosc, eu am fost intrigată de lecturile sale și am căutat imagini și cărți pentru cei dintre voi care vor să știe mai multe. Așadar, mai jos avem o listă de 9 cărți din bibliografia personajului.

Cum abia a început al șaselea sezon, cu un episod în care Don Draper este înfățișat citind (cum altfel? 🙂 ), haideți să vedem cum își tratează personajul central din Mad Men dependența de cărți – a propos, este unul dintre puținele personaje de seriale matur care devorează literatură :).

 

Don Draper

Infernul lui Dante

Don Draper 2

The Spy Who Came In From The Cold de John Le Carré

Don Draper 1

Crizantema și sabia, a lui Ruth Benedict

 Don Draper 3

 The Fixer de Bernard Malamud

 Don Draper 5

Exodus al lui Leon Uris

Don Draper 6

The Best of Everything, Rona Jaffe

Don Draper 7

The Berlitz Self Teacher – da, vrea să învețe limba franceză 🙂

draper 8

Meditations in an Emergency de Frank O’Hara

Don Draper 9

Odds Again – Dick Francis

 

Desigur, multe alte personaje din acest serial TV citesc, însă Don Draper este cu siguranță cel mai prolific.

Cei de la The Daily Beast au fost tare harnici și au făcut o listă cât mai completă a tuturor cărților care apar în serialul Mad Men (o găsiți aici).

În încheiere, vă las cu două clipuri simpatice: în primul, Bert Cooper îi spune lui Don Draper de ce iubește el cartea lui Ayn Rand, Atlas Shrugged; iar în cel de-al doilea, Don Draper recită o poezie a lui Frank O’Hara.

 

Surse: thedailybeast.comflavorwire.comfictionalcharactersreadingbooks.tumblr.com, youtube.com

Sursă imagine principală: noblecustom.com

4 comentarii
  1. cristina foarfa

    Sursele au fost puse intotdeauna. Daca au existat exceptii, ne pare rau, probabil au fost accidente, politica site-ului pentru toti colaboratorii e sa puna surse pe foto si pe info.

    Reply
  2. zum

    cod?! nu numai că personajul din imagine nu e deloc don draper, dar cod e o carte scrisă în 1995. cam greu să apară în mad men 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *